"Kalbame ir apie kamščius, transporto problemas, kalbame ir apie biurokratijos piktžaizdes, ir apie vaikų darželių stoką, apie saugumą, tą pačią energetikos sritį ir visas kitas aktualijas, kurios yra mums puikiai žinomos", - trečiadienį per spaudos konferenciją Vilniuje konservatorių programą pristatė dabartinis miesto meras Raimundas Alekna.

"Mes siūlysime atidų, kompleksišką požiūrį į įsisenėjusias miesto problemas, siūlysime kantrų darbą, o ne vienadienius populistinius lozungus", - teigė TS-LKD Vilniaus skyrių sueigos vadovas Mantas Adomėnas.

Paklaustas, kas trukdė valdančioje koalicijoje dirbantiems konservatoriams iki šiol spręsti vardijamas problemas, meras guodėsi bendraminčių trūkumu.

"Trukdė tai, kad buvo kitokie požiūriai į šitas problemas. Prioritetas buvo statybos, gal ir per aštriai sakau, bet buvo prioritetas remti statybų verslą, bet ne investuoti į žmogų, kaip pagrindinį valstybės turtą", - kalbėjo R.Alekna.

M.Adomėnas savo ruožtu tvirtino, kad svarbiausius prioritetus galima pradėti įgyvendinti tik dabar.

"R.Alekna yra meru tik truputį daugiau negu mėnuo ir tuos prioritetus tik dabar galima pradėti įgyvendinti", - pabrėžė M.Adomėnas.

BNS primena, kad iki R.Aleknos miestui vadovavo taip pat konservatorių deleguotas meras Vilnius Navickas, kuris iš posto atsistatydino susikompromitavęs. Dabar jis išmestas iš partijos.

R.Alekna buvusius sostinės vadovus kaltini įklampinus savivaldybę į skolas.

"Visos ankstesnės valdžios nuo 2000 metų darė darbus neturėdamos pinigų, ateities biudžetų sąskaita, Vilniaus savivaldybės biudžetas yra praskolintas daugiau nei 800 milijonų", - apgailestavo meras.
Tačiau jis aiškino, kad 2011 metų biudžetas, patvirtintas jau jam esant meru, - geresnis.

"Aš sutinku, kad nuo mero labai daug kas priklauso, nuo mero pozicijos, kas ir atsispindi 2011 metų biudžete. Mes tinkamesnį dėmesį skyrėme toms sritims, kurios aktualios", - kalbėjo sostinės konservatorių lyderis.
Kaip gerą pavyzdį jis nurodė esą ketvirtadaliu didesnį švietimo biudžetą.

Tarp konservatorių rinkimų pažadų - baigti mokyklų tinklo pertvarką.
"Neturi likti antros pamainos ir neturi likti pustuščių mokyklų", - per spaudos konferenciją dėstė savivaldybės tarybos narys Povilas Tamošauskas.

Jis aiškino, kad iki šiol sutvarkyti mokyklų tinklą trukdė "procesų politizavimas".

Tarp pažadų - ir naujų darželių statyba, katalikiškų mokyklų kūrimosi skatinimas.

Be to, žadama mažiau nei dabar orientuotis į gyventojų baudimą - esą ne jie kalti, kad pavyzdžiui, nėra kur statyti automobilio.