Kaip informuoja teismas, praėjusių metų spalio mėnesį vaikinai iš Biržuose esančios maisto prekių parduotuvės pavogė maisto prekių: lydytą varškės užtepėlę, lietuvišką sūrį su pelėsiu, 4 butelius alaus ir duonos kepaliuką. Produktų vertė – 24,22 lito.

Policijos pareigūnai, nustatę šiuos administracinius teisės pažeidimus padariusius asmenis, surašė jiems administracinių teisės pažeidimų protokolus. Policininkams vaikinai paaiškino, kad prekes iš parduotuvės pavogė, nes tingėjo stovėti eilėje.

Teismas išnagrinėjo administracines teisės pažeidimų bylas administracinėn atsakomybėn traukiamiems asmenims nedalyvaujant, nes vaikinai vengė atvykti į bylų nagrinėjimą. Skirdamas nuobaudas teismas atsižvelgė į vagystės padarymo motyvus, vaikinų asmenybes, taip pat į pagrobtų prekių vertę, kiekį, į tai, kad pagrobtos prekės nebuvo grąžintos. Teismas, vaikinų elgesyje nenustatęs lengvinančių aplinkybių, ne tik skyrė baudas (vienam vaikinui teismo nutarimas skirti baudą nėra įsiteisėjęs), bet ir solidariai įpareigojo atlyginti parduotuvei padarytą 24,22 lito turtinį nuostolį, nes žala nebuvo atlyginta.

Už smulkiojo svetimo turto, jeigu pagrobtojo turto vertė neviršija 1 minimalaus gyvenimo lygio (MGL) dydžio sumos (130 Lt), pagrobimą vagystės, sukčiavimo, pasisavinimo arba iššvaistymo būdu pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso 50 straipsnį numatyta bauda nuo 300 iki 700 litų arba administracinis areštas nuo 10 iki 30 parų.