Knygoje susipažinsite su pagrindiniais skautų judėjimo principais, rasite daugybę pasakojimų apie kvapą atimančius nuotykius, berniukų žygdarbius ir laukinį gamtos pasaulį. Tai ir yra didžioji knygos paslaptis: žinodamas, ką labiausiai mėgsta berniukai, Baden-Powellis pasiūlė jiems užsiėmimą, kuris suteikia daug džiaugsmo, iššūkių, patirčių ir, svarbiausia, ugdo pilietišką ir atsakingą asmenybę.

Knyga įdomi ne tik skautams berniukams, bet visiems besidomintiems gyvenimu gamtoje. Joje apstu patarimų, kaip pasiruošti žygiams, kaip elgtis stovyklaujant ar ištikus nelaimei. Naudingų žinių ras besirūpinantys vaikų ir jaunimo ugdymu. Kaip sakė pats knygos autorius, „kiekvienas berniukas turi savyje gėrio, o skautybės uždavinys yra jį atrasti ir padėti atsiskleisti“.

Skautais yra buvę įžymūs žmonės, tokie kaip prezidentas Valdas Adamkus, Lietuvos kariuomenės vadas Jonas Kronkaitis, žurnalistė, televizijos laidų vedėja Aistė Stonytė ir kt.

Lietuvos skautija yra didžiausia skautų organizacija, vienijanti per 2500 skautų visoje Lietuvoje. Pagrindinis jos siekis – ugdyti jaunus žmones, siekiant kad jie taptų fiziškai ir dvasiškai stipriais, išsilavinusiais, socialiai atsakingais piliečiais, nacionalinės ir tarptautinės bendruomenės nariais.

Lietuvos skautija yra pripažinta Pasaulinės skautų judėjimo organizacijos (WOSM) narė. Pasaulyje yra daugiau nei 28 milijonai skautų ir skaučių, jaunimo ir suaugusiųjų, 160-yje šalių ir vietovių. Per visą skautijos istoriją judėjimui priklausė per 580 milijonų žmonių. Tai didžiausias jaunimo judėjimas pasaulyje.