Nors praėjusią savaitę Niujorke vykusioje „Mac World Expo“ konferencijoje „Apple“ pristatė „PowerMac“ kompiuterius su naujais 867 MHz spartos G4 procesoriais, taktinių dažnių skirtumas ir toliau yra beveik gigahercas, kadangi jau parduodamas 1,8 GHz spartos „Pentium 4“ procesorius.

Galbūt šis faktas privertė „Apple“ savo gerbėjams pademonstruoti bendrovių IBM ir „Motorola“ gaminamų procesorių pranašumą prieš įprastų asmeninių kompiuterių „širdis“. „Mac World Expo“ buvo parodytas palyginimo testas, kurio metu sparčiausias „PowerMac“, apdorojant grafinius ir video vaizdus, gerokai aplenkė „Pentium 4“ pagrindu sukurtą sistemą.

IBM ir “Motorola” procesoriai įprastinius “Intel” gaminius aplenkia todėl, kad juose naudojamas kur kas trumpesnis skaičiavimų konvejeris. Konvejerio ilgis apsprendžia kiek elementarių veiksmų turi būti atliekama kiekvienai operacijai.

Tačiau „Apple“ nesiruošia nusileisti gigahercų lenktynėse, priešingai, bendrovės inžinieriai dirba abejomis kryptimis: didina taktinį procesorių dažnį ir gerina darbo kokybę.