Kavinėje sutinkate moteriškos lyties draugę. Ši iš karto diagnozuoja problemą: batai. Pasirodo, kai moteris spokso į kojas, ji ne tikrina pėdos dydį (kad nustatytų batų dydį, o jūs jau pagalvojote…), o jūsų skonį. Vyrai, leiskite man išduoti mažytę paslaptį. Batai gali pabrėžti puikią aprangą arba ją visai sugadinti.

Prisiminkite tai ne tik bendraudami su moterimis, bet ir eidami į pokalbį dėl darbo ar į barą su draugais. Jei norite, kad apžiūrėję jus žmonės maloniai nustebtų, pasirūpinkite, kad batai derėtų prie drabužių ir būtų naujausios mados. Taigi, seniesiems batams metas į šiukšlių dėžę!

Štai mažytė kelionė po madingų batų pasaulį, kuriame rasite tiek formalaus, tiek kasdienio, tiek sportinio stiliaus apavo.

Formalaus stiliaus batai

Daugelis batų tinka ir darbe, ir mažiau oficialioje aplinkoje Jie gali derėti tiek prie džinsų, tiek prie kostiumo.

Formalioje aplinkoje avėkite batus su labiau kvadratine nosimi (pažiūrėkite, ką siūlo Prada), o ne smailianosius. Rinkitės ne siaurus apvalainus, o platesnius ir bukesnius. Tai galioja ir lakiniams, ir odiniams batams. Kalbant apie padą, į vyrų madą atėjo pleišto pavidalo batai pilnu kulnu. Tai reiškia, kad jie atrodo tarsi ant platformos – kulnas neatskirtas. Jei labai nepatinka, parduotuvėse rasite ir batų su atskiru kulnu.

Kasdienis apavas

Kaip minėjome, daugelis kasdienių batų gali būti avimi ir prie kostiumo (žinoma, priklauso nuo to, kur dirbate). Kai kurie kasdieniai batai puikiai pasitarnaus ir darbe - galite rinktis su pilnu kulnu, guminiu padu, odinius ar lakuotus. Batai su auliuku ir elastine gumele taip pat madingi.

Šiuo metu labai madingi įsispiriami odiniai batai su elastine gumele priekyje ar šonuose – kad nekristų nuo kojos ir puoštų. Tai labai subtili detalė, pridedanti batams originalumo. Jei rinksitės lakinius batus (nesvarbu, darbui ar kasdienai), pastebėsite, kad jų raišteliai labai ploni. Jei ne – tai boulingo batai.

Dar kasdieniškesnė avalynė

Jei mieste pastebėjote moteris su didžiulėmis rankinėmis, primenančiomis boulingo krepšius (spalvotas, su storomis rankenomis), nemanykite, kad tai vietinio sporto klubo narės. Šiuo metu boulingo stilius šmėžuoja tiek vyrų, tiek moterų madoje –tik neužsimanykite madingų batų nugvelbti iš vietinio klubo!

Vietoj to šią specifinę avalynę primenančius batus nusipirkite parduotuvėje. Jie būna vienos ar keleto spalvų (juodos-smėlio, juodos-raudonos ar rudos-smėlio), siūle apsiūtais šonais ir priekiu, bei plonais raišteliais su plastikiniais žiedeliais aplink skylutes.

Tik nepasmekite galvos dėl boulingo stiliaus. Neatimkite iš merginos bent rankinės.

Sportbačiai

Nesvarbu, mėgstate boulingą ar greitąjį ėjimą, sportinė avalynė kartais praverčia. Ypač jei yra iš ko rinktis. Pavyzdžiui, Nike vyrams nuolat siūlo naujus modelius. Gal jums patinka tie akį rėžiantys “kedai”, tačiau jie geriau atrodytų teniso aikštėje. Verčiau įsigykite subtilesnius, prie džinsų derančius “sportukus”.

Jei norite turėti madingiausius “sportukus”, kurie derėtų prie daugelio drabužių, tegul pagrindinė spalva būna balta, pilka, rusva. Jų detalės gali būti geltonos, mėlynos, juodos, raudonos. Tokie batai derės prie įvairios aprangos.

Subtilesniais sportbačiais prekiauja New Balance, The North Face, Merrel, kartais Nike ir Reebok. Trys pirmosios kompanijos siūlo madingus žygiams pėsčiomis skirtus batus, kurie tinka ir sportui, ir kasdienai. Pastarieji – puikus pasirinkimas. Jie ne tik patogūs, bet ir puikiai dera prie džinsų, “karinių” bei elegantiškų kelnių.

Kalbant apie Nike, parduotuvėse pasirodė “karštučiai”, lygių neturintys Air Max ir Shox R4 “sportukai”. Elastinė gumelė (o ne raišteliai) sportinių batų madoje irgi rado savo vietą. Jais puošti “sportukai” atrodo elegantiškesni, tačiau yra nepaprastai patogūs (tiesa, jie nepritaikyti profesionaliam sportui).

Žinoma, ne drabužiai ir batai sukuria vyrą. Tačiau jie parodo skirtumą tarp mokančio rengtis vyro ir tokio, kuris apie stilių nieko nenutuokia. Tad išryškinkite tą skirtumą pasirinkdami tinkamus batus, ir visi vyrai norės sekti jūsų pėdomis!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją