Kad ir kokia būtų priežastis, viengungiai ir netgi moteris turintys vyrai sukiojasi virtuvėje. Tai atrodo visiškai suprantama, kai prisimename, kokį dėmesį žiniasklaida teikia įžymiems virėjams, kurių didžioji dalis yra jauni vyrai (ir, jeigu tai svarbu, heteroseksualūs). Tokie šefai kaip Rocco Dispirito, Jamie Oliver, Anthony Bourdain, Alton Brown ir Tyler Florence maisto gaminimą pavertė patraukliu ir priimtinu užsiėmimu.

Tačiau vakare gaminantys vyrai sulaukia atsilyginimo iš moterų. Tai nėra vien tik spekuliacija, tai tikra tiesa. Duokite supermodeliui vyrą, kuris gali gaminti ir turi nuostabų humoro jausmą, tačiau jo išvaizda yra vidutinė, ir galiu jums garantuoti, kad ilguoju laikotarpiu jis nugalės žavingą vaikiną iš žurnalo viršelio be jokios asmenybės. Jūsų gebėjimas gaminti maistą į jūsų lovą gali atvilioti žavingą moterį.

Pateikiame jums tris labai paprastus, tačiau tam tinkamus receptus. Tačiau jeigu kilnus siekis gaminti gerą maistą yra jūsų pirminė motyvacija (tik įsivaizduokite tai), tuomet tai taip pat tiks ir jums.

Alus ir midijos

Atidarytas alaus ar vyno butelis ant baro, kol gaminu valgį, yra tiesiog privalomas atributas. Aš gurkšnelį išgeriu, kitą įpilu į keptuvę arba puodą. Kodėl gi ne? Vynas ir alus pagardina maistą ir išryškina tam tikras jo skonines savybes.

Midijos – ne išimtis, kaip pamatysite šiame recepte. Vienintelis nuobodus žingsnis – prieš virdami turite nuvalyti kriaukles: tikrai kruopščiai jas nušveisti ir nuplauti. Atminkite, kad būtina ištraukti tas, kurios jau yra atsivėrusios (netgi suskilinėję) arba atsiduoda žuvimi.

Ingredientai:

2 šaukštai aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus,
8 skiltelės česnako, smulkinto ,
1 vidutinio dydžio svogūnas, smulkintas ,
1 jelapeno pipiras, išgliaudytas ir susmulkintas ,
druskos ir pipirų pagal skonį ,
30 midijų,
½ butelio tamsaus alaus (belgiškas Leffe yra puikus pasirinkimas, jeigu jo surasite) ,
1 skardinė (15 uncijų) skiltelėmis pjaustytų pomidorų ,
2 šaukštai smulkintų petražolių.

Įkaitinkite gilią keptuvę ant vidutinio karštumo ugnies. Įpilkite aliejaus, suberkite svogūnus ir jelapeną. Kuomet svogūnai bus skaidrūs, įberkite česnakus. Išmaišykite, pagardinkite druska ir pipirais ir keletą minučių paskrudinkite. Į keptuvę suberkite midijas, alų ir pomidorus. Uždenkite keptuvę ir pakratykite. Kepkite ne ilgiau nei penkias minutes arba kol atsivers midijos. Nuimkite nuo ugnies ir sudėkite į lėkštes. Apiberkite kriaukles padažu ir mėgaukitės.

Paprasčiausias troškinys

Šis receptas yra ypatingai paprastas ir nereikalauja didelių pastangų norint sukurti puikaus skonio patiekalą. Troškinys yra geriausias patiekalas, kuomet neturite daug laiko, tačiau norite puikaus naminio maisto. Žemiau nurodyti produktai yra tik pavyzdiniai, tačiau jūs galite pasitelkti į pagalbą savo fantaziją ir pagaminti ką nors tikrai egzotiško.

4 šaukštai sezamo aliejaus,
3 šaukštai teriyaki padažo,
4 česnako skiltelės, smulkintos,
1-colio imbiero kotas, nuluptas ir susmulkintas,
2 svarai vištienos krūtinėlės, be odos ir kaulų,
1 tuzino grybų, supjaustytų vidutinio dydžio skiltelėmis (galite naudoti pačius įvairiausius grybus) ,
1 smulkinto saliero,
1 galva brokolio, be stiebų,
3 morkos, nuluptos ,
¼ svaro žirnelių.

Pakaitinkite pusę aliejaus gilioje keptuvėje ant vidutinio kaitrumo ugnies. Paskrudinkite vištieną keletą minučių iš abiejų pusių. Išimkite ją, supjaustykite skiltelėmis ir padėkite į šalį. Pakaitinkite likusį aliejų ant karštesnės ugnies. Sudėkite daržoves, česnaką, imbierą ir teriyaki padažą. Paskrudinkite 2 minutes ir sudėkite vištieną. Pakepkite dar tris minutes ir patiekite su ryžiais arba makaronais.

Makaronai su klasikiniu moliuskų padažu

Šis patiekalas yra ypatingai populiarus italų restoranuose, tačiau žmonės retai juo mėgaujasi namuose. Nereikia bijoti jūros gėrybių, jas tikrai labai lengva pagaminti. Makaronų patiekalai visuomet yra puikus pasirinkimas, o plonyčiai makaronai yra ypatingai populiarūs. Tačiau šio patiekalo paslaptis yra padažas. Jūsų partnerę jis su žavės su taure baltojo vyno.

2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
½ stiklinės smulkintų raudonųjų svogūnų,
¼ stiklinės smulkintų salierų,
druskos, juodųjų pipirų ir šviežių raudonųjų ankštinių pipirų pagal skonį,
1 šaukštas smulkintų česnakų,
½ stiklinės sauso baltojo vyno,
2 stiklinės nuluptų,išgliaudytų ir smulkintų pomidorų,
1 šviežių čiobrelių,
1 šviežių rozmarinų,
1 lauro lapas,
½ šaukšto šviežių raudonėlio lapų, smulkintų,
¼ stiklinės šviežių baziliko lapų, smulkintų,
1½ stiklinės moliuskų sultinio,
4 tuzinai moliuskų, nušveistų ir išvalytų,
½ svaro šviežių plonyčių makaronų,
aukščiausios kokybės pirmo šaltojo spaudimo alyvuogių aliejaus.

Ant vidutinio kaitrumo ugnies keptuvėje pakaitinkite aliejų. Sudėkite svogūnus ir salierus, pagardinkite druska, juodaisiais ir raudonaisiais ankštiniais pipirais. Įberkite česnakus ir paskrudinkite 5 minutes. Supilkite vyną ir sumažinkite ugnį. Troškinkite 2 minutes ir suberkite svogūnus ir šviežias prieskonines daržoves, tačiau kol kas palikite baziliką. Jeigu reikia, pagardinkite jais dar kartą.

Virkite dar 3 minutes ir po to supilkite moliuskų sultinį. Užvirkite. Sumažinkite ugnį ir palikite troškintis 30 minučių. Atsargiai suberkite moliuskus ir virkite apie 10 minučių, kol atsivers geldelės. Sumaišykite padažą su makaronais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Gerai sumaišykite su baziliku, druska ir pipirais, jeigu reikia. Patiekite su vynu ir mėgaukitės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją