• Išeitų

    Konkurentai

    Liberalų sąjungos sąraše partijos vicepirmininkas yra 37-as. Prieš jį yra buvęs konservatorius advokatas Vytautas Zabiela, Vilniaus Šv. Jokūbo ligoninės direktorė Jūratė Noreikienė, buvęs susisiekimo ministras Gintaras Striaukas, Valstybinio medicininio audito inspekcijos direktorė Vitalė Vinickienė ir Šiaulių MAX'o klubo rinkodaros direktorius dainininkas Laimontas Dinius.

    Seimo nario mandato tikrai atsisakytų G.Striaukas ir L.Dinius.

    Verslininkas G.Striaukas vakar LŽ teigė, jog į Seimą jo nenuvarytų ir su pagaliu. "Aš ne tokio būdo, kad visą dieną ten sėdėčiau", - aiškino buvęs susisiekimo ministras.

    L.Dinius sakė esąs įsitikinęs, jog E.Gentvilas yra labiau vertas tapti Seimo nariu nei jis. "Labai rėmiau idėją, kad E.Gentvilas dirbtų parlamente. Tai būtų naudinga ir partijai, ir Lietuvai", - LŽ sakė garsus dainininkas.

    Daugiausia galimybių patekti į Seimą turintis V.Zabiela vakar LŽ nesiteikė pasakyti, ar jis atsisakytų Seimo nario mandato dėl E.Gentvilo. "Visi, kas dalyvavo Seimo rinkimuose, manau, turėjo tikslą dirbti Seime, nes tam aukojo savo darbą ir pinigus, tačiau esant tokioms aplinkybėms viskas gali keistis", - sakė J.Noreikienė.

    V.Vinickienė LŽ sakė pasielgsianti taip, kaip nutars partijos vadovybė: "Nenoriu, kad dėl manęs kiltų kokių nors nesusipratimų, manau, elgsiuosi taip, kaip bus naudingiau partijai".

    Išeitų

    Per neoficialius pokalbius liberalai tvirtina, kad iš Seimo E.Gentvilo naudai yra pasirengę pasitraukti bent penki liberalai. Spaudoje jau buvo minimos parlamentarų Eugenijaus Maldeikio ir Jono Liongino pavardės. Pastarasis galimybę atsistatydinti iš Seimo narių vakar LŽ paneigė.

    Redakcijos žiniomis, pasitraukti iš Seimo gali buvęs pirmos kadencijos premjero Rolando Pakso atstovas spaudai J.Čekuolis. Vakar LŽ jis teigė dar negalįs nieko komentuoti ir siūlė palaukti kelias dienas.

    Pasitraukti iš Seimo sutiktų ir Dalia Teišerskytė, jau anksčiau išsakiusi nusivylimą parlamento darbu. "Jei reikės, kodėl gi ne. Seime nesu pati svarbiausia", - LŽ sakė D.Teišerskytė.

    E.Gentvilas yra patvirtinęs, jog neatsisakytų dirbti Seime, tačiau priekaištavo partijos narių ketinimams tai padaryti kurio nors kito Seimo nario sąskaita.