Milijardierius T. Shinawatra pirmąją savo 17 metų dukters Paethongtan darbo dieną netgi atvyko iš jos nusipirkti sumuštinių. Paethongtan yra jauniausia iš trijų premjero vaikų. Išlaikiusi stojamuosius egzaminus į universitetą, restorane ji įsidarbino ne visai darbo dienai. Pirmiausia ji turi išmokti dirbti su kasos aparatu, tačiau vėliau taip pat privalės mokėti pagaminti sumuštinius.

"Išsivysčiusiose šalyse vaikai studijuodami paprastai dirba, kad įgytų patirties ir įvertintų pinigų vertę bei išmoktų juos leisti", - pareiškė T. Shinawatra. "Norėčiau ją supažindinti su darbo aplinka", - anglų kalba žurnalistams sakė jis.

T. Shinawatra, buvęs policininkas, praturtėjęs iš telekomunikacijų verslo, studijų Jungtinėse Valstijose metais ne visą darbo dieną dirbo greito maisto restorane KFC.

"Tiks bet koks darbas, jeigu studentai gali rasti kokį nors darbą ne visai darbo dienai ir suprasti, jog laiką gali leisti konstruktyviai ir bent jau užsidirbti pragyvenimui, kad sumažintų naštą tėvams", - sakė T. Shinawatra.

"Perku sumuštinius ministrams, su kuriais susitinku šiandien", - pridūrė jis.