"Apple" atsisakė diskelių įrenginio bei lėtesnių SCSI ir "serial" tipo jungčių. Vietoje jų pateikė kompiuterius su USB ir "IEEE 1394" ("FireWire") prievadais.

Praėjusią savaitę pirkėjai už 3499 JAV dolerius (apie 14000 litų) galėjo įsigyti galingus "PowerMac" su 500 MHz dažnio procesoriumi, 256 MB darbinės atminties, 27 GB diskų įrenginiu, 16 MB "ATI" vaizdo plokšte, "DVD-RAM" nuskaitymo įrenginiu, 10/100 MB pralaidumo tinklo plokšte ir "Mac OS 9.04". Šią savaitę už tą pačią kainą pirkėjai gauna antrą procesorių, didesnį diskinį kaupiklį, didesnės spartos "DVD-RAM" ir greitesnę 1 Gb pralaidumo "Ethernet" tinklo plokštę.

Tačiau analitikų teigimu, S.Jobso pristatytas dviejų procesorių modelis iš tiesų yra tik bandymas nuslėpti "Apple" silpną programinės ir techninės įrangos bazę.

Dabartinė "Mac OS 9" visiškai nenaudoja antrojo procesoriaus galimybių. Trečiadienį pristatyta "Office:mac" programinė įranga taip pat "nenutuokia" apie antrojo procesoriaus egzistavimą.

Pilnai dviejų procesorių galimybes išnaudos tik naujos kartos operacinė sistema "Mac OS X". Tačiau gegužės mėnesį kompanija atidėjo operacinės sistemos išleidimo datą iš šios vasaros į kitų metų pradžią.

Netrukus turėtų pasirodyti bandomoji “Mac OS X” versija.