“Laikas pralinksmėti,” – sakė Stefano Gabbana iš Dolce & Gabbana, turėdamas omenyje pavasario mados nuotaiką.

Italijos parduotuvių vitrinos nukrautos spalvotais drabužiais ir aksesuarais, kurie vilioja ištrūkti atostogų, pamiršus visus darbo reikalus. Viskas marginta įvairiausiais raštais, ir netgi odiniai aksesuarai traukia akį spalvomis.

Dar vasario pabaigoje minios žmonių plaukė į ką tik atidarytą Prada aksesuarų parduotuvę, kad galėtų įsigyti atvirutėmis „antspauduotų“ batų ir rankinių. “Man patinka švelnus moteriškumas, gražūs drabužiai ir spalvos,“ praėjusį spalį peržiūrėdama kolekcijas sakė Neiman Marcus mados direktorė ir viceprezidentė Joan Kaner. Vasaros siluetas minkštas ir kuklus. Atrodo, dizaineriai įkvėpimo ieškojo elegantiškajame 6-ajame dešimtmetyje. Platūs sijonai, siauros kelnės, priderinti švarkeliai, prabangios suknelės priminė Grace Kelly („High Society“) ir Audrey Hepburn („Roman Holiday“).

Dievinančios Holivudo įvaizdį ir norinčios atrodyti kaip Merilyn Monroe renkasi spalvotų ledinukų spalvų švarkus su plunksnomis ir pūkais arba „barbės“ drabužėlius – klostuotas palaidinukes ir bikini šortukus ar mini sijonėlius.

Šią vasarą toks didelis drabužių pasirinkimas, kad prieš jį pralaimėtų ir kaleidoskopas.

Monochrominės Milano paletės spalvos – nuo pilkos iki smėlio – staiga sužiba visomis Viduržemio jūros spalvomis: koralų, turkio, citrinos, rožine, violetine...

Galite rinktis ir iš ramesnių vasaros bei renesanso freskų spalvų – mėlynos, žalios, violetinės. Jas ypač pamėgo dizaineriai-minimalistai Jil Sander ir Alberta Ferretti. Nesvarbu, ryškūs ar ramesnių spalvų, dienai skirti drabužiai siūti iš medvilnės ir lino, vakarui – iš šilko, šifono, organzos.

Ieškantys akį traukiančių raštų, tegu žygiuoja tiesiai į Dolce & Gabbana. Viename drabužyje dizianeriai sugebėjo suderinti gėles, banguotas linijas, geometrines figūras ir netgi komiškus paveikslėlius. Raštais marginta ir avalynė, rankinės bei kojinės. Raštų nepagailėjo ir Cavalli. Tigro dryžiais ir leopardo dėmėmis puošta viskas - nuo aptemptų kelnių iki seksualių vakarinių suknelių. Versace sukneles irgi išmargino ryškiomis geometrinėmis figūromis.

Kai spalvos parūpsta Giorgio Armani, tai pranašauja smagų sezoną. Šį pavasarį jis rengia tikrą spalvų fiestą, kūną apnuoginančius trumpus drabužėlius (ypač Emporio kolekciją) nudažydamas žalia pistacijų ar barbiškai rožine spalvomis.

Gucci kolekcija neabejotinai susidomės kolekcionieriai, kadangi amerikietis Tom Ford, prieš palikdamas kompaniją, pristatė paskutinę savo šilto sezono kolekciją. Gundančiais papuošimais dekoruotos vakarinės suknelės, aukštakulniai auksu žėrintys bateliai, ryškių saldžių spalvų švarkeliai, puošti plunksnomis… stulbinanti kolekcija. Apskritai šią vasarą daugiausiai siūloma patogi avalynė. Galite pasrinkti iš plokščiapadžių sandalų, mokasinų ir įsispiriamų šlepečių, o mėgstančios aukštakulnius neatsispirs gausybei basučių, “laivelių” ar net šlaunis siekiančių batų.

Ryškių spalvų batai, puošti margais raštais ir stiklo karoliukais, atkartoja nerūpestingą sezono nuotaiką.

Kadangi spalvos žaidžia drabužiuose, šį sezoną dizaineriai siūlo gaivų, paprastą makiažą. Labiau nei lūpas jie siūlo išryškinti akis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją