Šiuo atveju problema susijusi su “Office XP” – naujausiu “Microsoft” biuro programų rinkiniu, papuolusiu į Bulgarijos “klaidų medžiotojo” rankas. Pasirodo, įsilaužti į kompiuterį, kuriame įdiegtas “Office XP”, labai paprasta.

Kartu su viena į rinkinį įeinančių programų “Outlook XP” įdiegiamas ir “ActiveX” valdantysis elementas - gerai žinomas “hakerių” įrankis. Atidarius interneto puslapį ar “HTML” bylos tipo laišką, kuriame slepiasi “MS Outlook View Control”, vartotojas praktiškai atiduoda kompiuteryje esančią informaciją (arba kai kuriais atvejais “Outlook XP” pranešimų kontrolę, kas irgi yra gana neparanku vartotojui) “hakeriams” į rankas.

G.Guninskis dirbo su interneto naršykle “Internet Explorer 5.5”, nors kai kurių šaltinių teigimu, klaida neištaisyta ir dar oficialiai neišleistoje “Internet Explorer 6” versijoje. Jis liepos 9d. apie šią “skylę” informavo “Microsoft”, tačiau iki šiol jokios reakcijos iš korporacijos nesulaukė.

Norint apsaugoti kompiuterį nuo įsilaužėlių, G.Guninskis siūlo radikalų sprendimą: išmesti iš kompiuterio “Office XP” kartu su “Windows”. “Gana nemalonu sužinoti, jog tiek daug pinigų išleidau už tokį netobulą produktą”, teigia jis.