Turbūt daugeliui vairuotojų norėtųsi atsisėsti prie “Maybach 62”, kuris yra brangiausias tarp serijinių automobilių, vairo. Be puikių techninių savybių, galima paminėti, jog automobilyje yra įrengta vaizdo ir garso aparatūra, firminės taurės ir aibė kitų širdžiai malonių smulkmenų, kurios vairuotoją džiugina kiekvienos kelionės metu. Savaime aišku, kaina yra ne mažiau įspūdinga, nei pats “automobiliukas”- 360 tūkstančių eurų.

Piterio Rubenso 1610 metais nutapytas paveikslas “Kūdikių mušimas” laikomas pačiu brangiausiu pasaulyje. 2002 metais “Sotby” aukcione jis buvo parduotas už 76 milijonus dolerių.

Angliškos “Treasurer” cigaretės, kurių pavadinimas reiškia “lobio saugotojas”, yra brangiausios tarp visų kitų cigarečių. Pakelio cigarečių kaina - 24 eurai ir parduodamos jos tik specializuotose tabako parduotuvėse.

Pati brangiausia pasaulyje kava užauginama Sumatros saloje. O brangiausia ji yra todėl, kad tik šios salos kavos plantacijose gyvena nedidukas gyvūnas, labai panašus į žiurkėną. Jis labai mėgsta prinokusias kavos pupeles, bet negalėdamas jų suvirškinti, atsikrato nereikalingu kroviniu, pašalindamas jas natūraliu būdu. Vietiniai kruopščiai surenka nesuvirškintas pupeles ir gamina iš jų pačią aromatingiausią kavą pasaulyje. Šis gėrimas išskirtinę skonio ir kvapo kokybę įgauna tam tikrą laiką pagulėjęs gyvūnėlio skrandyje. 100 gramų šios rūšies kavos kainuoja 75 dolerius.

Brangiausią knygą įsigijo Bilas Geitsas. Tai Leonardo Da Vinčio “Lesterio kodeksas”. Antikvarinis leidinys išspausdintas veidrodiniu šriftu ant brangiausio popieriaus. Pasaulyje brangesnės knygos už šią nėra.

Dauguma pasaulio galingųjų mėgsta būti apsuptyje gražių moterų, kurių išlaikymas jiems taip pat daug kainuoja.

Ne vien gražios moterys ar brangūs daiktai traukia turtingus žmones. Amerikietis Denis Tito ir verslininkas iš Pietų Afrikos Respublikos Markas Šatlvortas įsigijo pačią brangiausią kelionę Žemėje, kiekvienas sumokėjęs po 20 milijonų dolerių už galimybę pabuvoti kosmose ir paviešėti tarptautinėje kosminėje stotyje.

Septynių žvaigždučių viešbutis “Burj Al Arab” Dubajuje - brangiausias pasaulyje. Pigiausią numerį parai galima išsinuomoti už 770 eurų, o už karališkuosius apartamentus teks pakloti 7700 eurų.

Verslininkai negali apsieiti be reklamos, kurioje dalyvauja įžymybės. Didžiausia investicija į vienkartinės reklamos sukūrimą priklauso kompanijai “Pepsi”. 90 sekundžių trukęs filmukas kainavo 7,5 milijono dolerių. Už filmavimąsi šioje reklamoje Britni Spyrs buvo sumokėtas milijono dolerių honoraras.

Dar viena visuomenės grupė, leidžianti sau paišlaidauti, ­- politikai. Norėdamas būti išrinktas, privalai organizuoti grandiozines rinkimų kampanijas. Pergalė rinkimuose brangiausiai kainavo Maiklui Blumbergui, kuris 2001 metais tapo Niujorko meru. Rinkimų kampanijai jis išleido 62 milijonus dolerių.