Projektą „Podoktorantūros (post doc) stažuočių įgyvendinimas Lietuvoje“ įgyvendinanti Lietuvos mokslo taryba numačiusi sutartis pradėti pasirašyti jau šią savaitę. Dvimetės podoktoktorantūros stažuotės prasidės šių metų gruodį, skelbiama Mokslo tarybos pranešime.

Pasak Lietuvos mokslo tarybos pirmininko prof. Eugenijaus Butkaus, podoktorantūros stažuotės yra svarbus etapas mokslininko karjeroje. Jaunasis mokslininkas stiprina pasitikėjimą savo jėgomis, įsisavina naujas metodikas, plečia mokslinį akiratį bei siekia tarptautinio mokslinio lygio.

„Finansuodami stažuotes, skatiname jaunuosius mokslininkus daryti karjerą. Tai žingsnis savarankiškos tyrimų veiklos link. Baigę podoktorantūros stažuotes ir įgiję patirties jaunieji mokslininkai galės teikti paraiškas tyrimams finansuoti kaip projektų vadovai, pavyzdžiui, dalyvauti Tarybos vykdomose Nacionalinėse mokslo programose, mokslininkų iniciatyva parengtų projektų ir panašiose programose Lietuvoje, taip pat pretenduoti į Europos mastu vykdomas Europos mokslo tarybos, „Marie Curie“ ir kitas programas“, – teigia Lietuvos mokslo tarybos pirmininkas.

Podoktorantūros stažuočių projektui paskyrus 9,1 mln. litų (9 mln. 100 tūkst. 296 litai), podoktorantūros stažuotojams suteikiama galimybė iki 2012 metų pabaigos 4 mėnesius kelti savo mokslinę klasifikaciją užsienio mokslo centruose: numatytos tikslinės išvykos į Didžiąją Britaniją, Japoniją, Jungtines Amerikos Valstijas, Lenkiją, Rusiją, Vokietiją ir kitas šalis.

Pirmojo kvietimo 2009–2011 metų stažuočių biudžetas – 8,5 mln. litų.

Apie sutarčių pasirašymą konkurso laimėtojams Taryba praneša atskirai. Informaciją teikia Tarybos vyriausioji specialistė dr. Julija Sabataitytė. Taip pat informacija skelbiama interneto svetainėse www.lmt.lt ir www.postdoc.lt.