Finansavimo sutartį pasirašys švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius, LSMU rektorius Remigijus Žaliūnas ir Centrinės projektų valdymo agentūros direktorius Viktoras Sirvydis. Studijų infrastruktūros ir įrangos atnaujinimui Lietuvos sveikatos mokslų universitete skiriama 42,5 mln. litų ES struktūrinių fondų ir 7,5 mln. litų iš nacionalinio biudžeto lėšų.

Modernizuojamas visuomenės sveikatos fakultetas – vienas iš LSMU pertvarkos elementų, kuriant specializuotą ir konkurencingą Lietuvos sveikatos mokslų universitetą. Naujas fakultetas sutelks sveikatos vadybos, profilaktinės medicinos, aplinkos ir darbo medicinos, maisto saugos ir kitų sričių specialistus, dirbusius Kauno medicinos universitete ir Lietuvos veterinarijos akademijoje. Pastato statyba prasidės ateinančiais metais.

Atnaujinant studijoms bei susijusiai veiklai reikalingą infrastruktūrą, taip pat bus rekonstruoti Centriniai rūmai, Mokomasis laboratorinis korpusas, Veterinarijos gydykla, kitų katedrų patalpos. Universitete bus sukurtas atviras mokslinių laboratorijų ir centrų tinklas. Moderniose laboratorijose galės dirbti visi biomedicinos srities mokslininkai ir studentai. Atnaujintose mokomosiose operacinėse atliekamas operacijas studentai galės stebėti ekrane.

Prieš savaitę išrinkto universiteto rektoriaus Remigijaus Žaliūno teigimu, naujasis Lietuvos sveikatos mokslų universitetas gavo galimybę sutelkti akademinį ir mokslinį potencialią bei turimą fizinę infrastruktūrą.

Lietuvos sveikatos mokslų universitetas darbą pradėjo šių metų rudenį. „Formalūs universiteto kūrimo etapai eina į pabaigą, kitais metais laukia konkretūs darbai. Už skirtas lėšas atnaujinsime mokslo ir studijų infrastruktūrą, sukursime šiuolaikišką visuomenės sveikatos specialistų rengimo centrą, geriau organizuosime studijas, būsime pasirengę rimtai konkuruoti tarptautinėje akademinėje rinkoje“, – sako LSMU rektorius R.Žaliūnas.

Kaip teigia projekto vykdytojai, solidi finansinė investicija kels studijų kokybę ir sudarys sąlygas rengti naujas, tarpdisciplinines studijų programas, vykdyti platesnio masto tarptautinius mokslinius projektus, didins studijų tarptautiškumą, leis dar glaudžiau sujungti studijas, mokslą ir klinikinę praktiką. Įgyvendinus projektą, LSMU taps stipria ir konkurencinga ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje aukštąja mokykla, ruošiančia aukščiausios kvalifikacijos biomedicinos mokslų srities specialistus.