Prezidentas V.Adamkus pažymėjo, kad buvęs ministrų kabinetas, kuriam vadovavo Rolandas Paksas, nusipelnė didžiulės padėkos už pasiektus gerus rezultatus derybose dėl stojimo į Europos Sąjungą - tai leido Lietuvai pasivyti kitas anksčiau derybas pradėjusias kandidates. Tuo pasidžiaugė ir ekspremjeras R.Paksas.

Prezidentas taip pat dėkojo 11-ajai Vyriausybei už pradėtas reformas ir išreiškė viltį, kad naujas ministrų kabinetas jas tęs, spręs Lietuvos žmonėms svarbias problemas. "Sudarėme, mano supratimu, pajėgią Vyriausybę, kuri turi aiškų užnugarį - tai be galo svarbu. Manau, ji pasieks rezultatų, apie kuriuos visi kalbame ir kurių tikimės", - vėliau sakė V.Adamkus.

Laikinasis premjeras Eugenijus Gentvilas irgi tvirtino, kad vienuoliktoji Vyriausybė "palieka Lietuvą kylančioje trajektorijoje" ir tikino nejaučiąs nuoskaudos, jog Prezidentas vadovauti naujam ministrų kabinetui pasirinko kitą kandidatą. Paskirtasis premjeras Algirdas Brazauskas viliasi, kad jo vadovaujamai Vyriausybei pavyks įvykdyti šiuos priesakus.

Padėkojęs už darbą Prezidentas septyniems vienuoliktosios Vyriausybės nariams, nepaskirtiems į naują ministrų kabinetą, atminimui dovanojo kaklaraiščių segtukus ir sąsagas. Aukso spalvos dovanėles su Prezidento parašu ir Prezidentūros simbolika gavo Rolandas Paksas, Eugenijus Gentvilas, Dailis Barakauskas, Gintautas Bartkus, Gintautas Kėvišas, Jonas Lionginas ir Henrikas Žukauskas.

Panašus susitikimas, pademonstravęs demokratišką valdžios perdavimą ir stabilumą šalyje, pernai vyko lapkričio pradžioje, kai tuometinis premjeras Andrius Kubilius Prezidentūroje simboliškai perdavė Vyriausybės vairą R.Paksui.