Nauja tendencija - kompleksinis požiūris į grožį. Išorines pagalbos priemones kosmetikos gamintojai siūlo derinti su maisto papildais bei sveika gyvensena. Kosmetologė turi tapti psichologe, kuri įtikintų klientą, kad grožis bei vidinė organizmo darna yra neatsiejami.

Vidinių problemų veidrodis

Odos priežiūros priemonių serija “Gernetic” remiasi filosofija, kad oda atspindi vidinius rūpesčius. Tai, kaip ir ką mes valgome, kaip veikia virškinimo sistema, kaip miegame ir judame, ar esame gerai nusiteikę, atsispindi odoje. Todėl šalia grožio procedūrų būtina pasirūpinti visu savo organizmo balansu.

Kosmetologė Rimantė Žiemelytė pasakoja turėjusi klientę, kurios odos problemų nesisekė išspręsti nei procedūromis, nei odos priežiūros priemonėmis. Pasirodė, kad jų priežastis - virškinimo sutrikimai. Moteriai pradėjus derinti šių sutrikimų gydymą homeopatija ir odos priežiūros procedūras jų efektyvumas žymiai pagerėjo.

Ne mažiau svarbu gera savijauta. Nuolatiniai stresai, įtampa tampa grožio priešais. “Jei būsime laimingi, vien jau tai atitolins senatvę. Jei laiku pasirūpinsime odos priežiūra, pasinaudosime kosmetologijos naujovėmis ir procedūromis, tikrai neprireiks chirurginių intervencijų”, - samprotauja kosmetologė.

Pasitelkus mokslo pasiekimus

Su “Gernetic” kosmetika dirbanti klinikos “Kosmedija” kosmetologė Ilona Mulinskaitė pasakoja, kad šios kosmetikos pagrindas - ląstelių terapija. Būtent ląstelių terapija leidžia paveikti ne odos paviršių, o giluminius sluoksnius ir padeda šalinti vidines problemas, atsispindinčias odoje. Ląstelių terapija - palaipsniui procedūrų metu į odą įvedamos jos veiklą aktyvinančios medžiagos.

Tuo ji skiriasi nuo kitos Lietuvoje populiarėjančios procedūros - mezoterapijos, kurios metu į problemines sritis suleidžiamas individualiai parinktas vitaminų derinys. Jis tarsi pažadina ląsteles ir skatina jas atsinaujinti. Oda atsigauna per keletą dienų.

Pasak I.Mulinskaitės, iš tiesų šiandieniniai mokslo pasiekimai, pritaikyti kosmetologijoje, įgalina išvengti plastinių operacijų. “Gernetic” linija skirta krūtinei prižiūrėti leidžia per 6 mėnesius trunkančią gydymo programą pakoreguoti krūtinę. Vieni preparatai padidina nepakankamai susiformavusią krūtinę, o kiti - sumažina pernelyg didelę.

LPG vakuuminis aparatas, su kuriuo dirbama salone “Eslauda”, skirtas kūno formų dailinimui, formavimui. Tačiau jį galima naudoti ir veido odos lyginimui, stangrinimui. Mažėja raukšlelių. Šiuo aparatu dirbama pagal tris programas: limfinio drenažo kraujotakos aktyvinimo, turgoro stangrinimo ir priešraukšlinė. “Tai holivudiškas, arba tinginių, sportas kūnui ir veidui. Guli, nieko nereikia daryti ir gražėji”, - juokauja R.Žiemelytė.

Kosmetologė - psichologė

Grožio chirurgijos ir terapijos klinikos produktų “Sothys” ir “Guinoit” vadybininkė Diana Saprykina pastebi, kad labai skubantys klientai šiandien pageidauja kuo greitesnio efekto. Todėl ypatingą paklausą turi jį suteikiančios procedūros bei priemonės. Šiuo metu itin populiari “Sothys” procedūra “Lift defence”, apsauganti nuo išorinių dirgiklių ir mažinanti raukšles. Procedūros efektą palaiko namuose naudojamas specialus serumas.

Kita populiari procedūra “Hydrodermie”, paremta jonizacija, atliekama su produktais “Guinot”. Paveikta jonizacijos oda darosi imlesnė aktyvioms kosmetikos priemonėms.

“Šiandien kosmetologė turi būti kartu ir psichologė. Visos moterys nori, kad jau po pirmos procedūros atrodytų gražiau. Tai ne visada įmanoma. Dažnai tenka apsišarvuoti kantrybe. Ypač kai dirbi su jaunais žmonėmis, kurie labai kenčia dėl kosmetinių defektų. Neretai dėl šių priežasčių atsiranda depresija. Kosmetologei tenka užduotis tokį klientą nuraminti, pardrąsinti, kad nepasiduotų, įtikinti, kad jam galima padėti”, - aiškina D.Saprykina.

Specialistė svarsto, kad tėvai turėtų atvesti vaikus pas kosmetologą pirmam spuogeliui iškilus. Tuomet pradėta nuolatinė veido odos priežiūra leistų užbėgti už akių didesnėms problemoms. Profesionalūs patarimai padėtų suformuoti palankų grožiui gyvenimo būdą - paragintų sveikai maitintis, laikytis kitų sveikai odai būtinų sąlygų.

Pristatytos naujos procedūros

Praėjusią savaitę vykusioje parodoje “Pelenė” pristatyta ne viena nauja grožio procedūra. Vokiečių gamintojams atstovaujanti G.Ramanauskienės individuali įmonė pristatė raukšlių lyginimo procedūrą, atliekamą moderniu elektroterapiniu aparatu.

Bendrovė “Neoglis” demonstravo pasaulyje pasisekimą turintį metodą, kuris kol kas Lietuvoje neturi analogų. Tai polifunkcinis elektropropatorius “Neostim”. Šis metodas remiasi genų inžinerijos pasiekimais ir yra taikomas veido bei kūno odos estetiniams trūkumams pašalinti. Galima sakyti, kad tai plastinė chirurgija be skalpelio, mezoterapija be adatų.

Klinika “Kosmedija” pristatė mikrodermabrazijos aparatą ir procedūras. Tai mechaninis odos pilingas, naudojamas tuomet, kai nepadeda cheminiai pilingai ir kitos priemonės. Ši procedūra stimuliuoja naujų ląstelių ir kolageno gamybą, į paviršių iškelia inkštirus, kartu masažuoja odą. Kitaip tariant, skatina odą pačią atsinaujinti, nes remiasi jos regeneracinėmis savybėmis.

UAB “Verslo pagrindai” supažindino su švedės Elsos Hjeronymus prieš 60 metų sukurta giluminio odos valymo metodika. Didžiausias jo privalumas - oda išvaloma be skausmo, jos nežalojant, nes nereikalingas mechaninis spaudimas rankomis. Dėl to sumažėja tikimybės sukelti infekciją, oda netampoma, procedūra tinka vyresnio amžiaus moterims. Valymui naudojamas specialus skystis, kuriame yra medicininio peroksido.