Culture Jam – muzikos, meno ir filmų festivalis. Anglijos lietuvių pirmą kartą organizuotas 2007-aisias Birmingeme, renginys sulaukė didelio susidomėjimo ne tik iš lietuvių, bet ir britų.

„Jungtinėje Karalystėje nuostabiai kūrybingų lietuvių ratas plečiasi kiekvienais metais. Daugelis iš jų jau sėkmingai bendradarbiauja su vietiniais menininkais, tad mes norime ištraukt tuos žmones ir jų darbus į viešumą“, – sako Culture Jam įkūrėjos Agnė Selemonaitė ir Gytė Mankutė.

Culture Jam4 startuos lapkričio 26-ąją rytų Londone esančiame klube „Cargo“, kuriame pasirodys MTV Europos muzikos apdovanojimų nugalėtoja Jurga Šeduikytė ir elektronikos trio „Fusedmarc“. Pastarieji yra vieni ryškiausių Lietuvos elektroninės muzikos atlikejų, kuriantys labirintiškas garso kompozicijas su vizualiniu akompanimentu. Jurga Šeduikytė – „MTV Baltic Act“ laimėtoja, viena originaliausių Lietuvos pop muzikos kūrėjų ir atlikėjų. Ji savo pasirodymus toliau tęs Birmingeme, klube „The Rainbow“, ir Edinburge – „Electric Circus“.

Festivalio metu bus nepamiršti ir Jungtinės Karalystės lietuvių fotografų, tekstilės, tapybos bei filmų kūrėjų darbai. Londone Brick Lane esančioje „East Gallery“ nuo lapkričio 27 iki gruodžio 3 dienos festivalio svečiai nemokamai galės pamatyti Linos Scheynius, Julijos Svetlovos, Rasmos Noreikytes ir Vikos Množinaitės fotografijos darbus. Bus prsitatyta lietuviškojo avangardo tėvu vadinamo Artūro Baryso filmų retrospektyva.

Tuo tarpu Edinburge įvairių Škotijos universitetų studentai pristatys savo kūrybą, bei supažindins žiūriovus su tekstilės ir tapybos darbų kūrybos procesu skambant akustinės gitaros garsams. „Garantuota interaktyvi atmosfera, kur laikas pamirštamas“, - pažadėjo renginio koordinatorė Edinburge Simona Zdanavičiūtė.

Visą renginių programą rasite www.culturejamuk.com.
Išankstinius bilietus į renginius galima įsigyti tinklapyje www.ticketsellers.co.uk.