Oslo „Ladegården“ yra vienas iš norvegų kultūros paveldo perlų, galintis pasigirti net 800 metų istorija. XIII a. pradžioje toje vietoje anksčiau stovėjo vyskupų pilis, kuri buvo miesto ir viso šalies svarbiausias politinis centras ir kartu su Šv. Hallvardo katedra - neginčijamas miesto dvasininkijos centras. Pilis, 150 metų priklausiusi Toller giminei, 1722 m. buvo rekonstruota į tipinį barokinį pastatą. 1950 metais, Oslui švenčiant 900 metų jubiliejų, šis kultūrinio paveldo objektas perėjo Oslo miesto savivaldybės nuosavybėn ir ilgainiui tapo vienu gražiausių reprezentacinių pastatų, kuriame veikia muziejus, o jo baroko ir rokoko stilių salėse vyksta kamerinės muzikos koncertai.

„Oslo klausytojams atliksiu programą „Chopin LT“, kurioje F. Chopino kūriniai gretinami su Lietuvos kompozitorių – Vidmanto Bartulio, Zitos Bružaitės, Dalios Raudonikytės-With, Teisučio Makačino – opusais, inspiruotais F. Chopino muzikos ir atspindinčiais savitą kiekvieno jų kūrybos stilių“, - pasakoja pianistė Šviesė Čepliauskaitė.

Dalia Raudonikytė-With, lietuvių kompozitorė (Lietuvos ir Norvegijos komozitorių sąjungos narė), gyvenanti Osle, specialiai šiam koncertui sukūrė pjesę "FCH 2", tad publika turės progą išgirsti jos pasaulinę premjerą.

Atlikdama šią programą Šviesė ją komentuos, pristatydama publikai ne tik F. Chopino kūrinius ir faktus iš jo gyvenimo, bet ir lietuvių kūrėjus, kurių muzika skambės koncerto metu. Koncerte bus pristatyta ir ką tik išleista pianistės kompaktinė plokštelė „Chopin LT“.

Šviesė Čepliauskaitė 1992 m. baigė studijas, o 1994 m. - asistentūrą stažuotę Lietuvos Muzikos Akademijoje (prof. J. Karnavičiaus kl.), vėliau gilino žinias, studijuodama F. Chopino Muzikos Akademijoje Varšuvoje (Lenkija, prof. B.Hesse-Bukowska kl. ) ir 2000 m. baigė LMTA meno aspirantūrą. Studijų metais pianistė tobulinosi tarptautiniuose prof. A. Queffélec ir prof. A. Coheno meistriškumo kursuose Emblsaide (D. Britanija) ir Tarptautiniame muzikos seminare Veimare (Vokietija), prof. B. Ringeisseno klasėje.

Š. Čepliauskaitė sėkmingai pasirodė tarptautiniuose pianistų konkursuose: J. Vitolio Rygoje (Latvija, 1989), M. Canals Barselonoje (Ispanija, 1992), F. Chopino Getingene ir Darmštate (Vokietija, 1995, 1996), K. Szymanowskio Lodzėje (Lenkija, 1997). Pianistė dalyvavo festivaliuose Lietuvoje, D. Britanijoje, Lenkijoje.

Š. Čepliauskaitė koncertuoja ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje: D. Britanijoje, Rusijoje, Lenkijoje, Vokietijoje, Belgijoje, Prancūzijoje, Olandijoje, o taip pat ir Japonijoje. Pianistė ne kartą grojo su LNSO Lietuvoje bei Tomsko kameriniu orkestru Lenkijoje. Šviesė drauge su aktoriais V. Kochanskyte ir P. Venslovu, dainininkėmis R. Preikšaite ir G. Zeicaite, yra parengusi muzikines-literatūrines programas: "F. Chopin: Muzika ir laiškai“, "Cz. Milosz: Neaprėpiama žemė", "M. K. Oginskis: Tėvynei skiriu turtus, darbus ir gyvenimą" ir kt.

Didžiausią Š. Čepliauskaitės repertuaro dalį sudaro kompozitorių romantikų kūriniai. Ypač pianistei artima F. Chopino kūryba. Ji pirmoji Lietuvoje įrašė visus F. Chopino valsus ("F. Chopin. Valsai" , 2004).

Šviesės Čepliauskaitės koncertą parėmė Oslo miesto savivaldybė ir Norvegijos kultūros taryba.