Tokia suknele vilkėjo ir geriausia aktore pripažinta Charlize Theron (Čarliz Teron) - "Gucci" sukurtas rūbas sulaukė ne ką mažiau pagyrų negu jos vaidyba.

Nuo kristalų taip pat blizgėjo geriausios aktorės kategorijoje nominuotos Naomi Watts (Naomi Vats) suknelė "Versace". Iš tviskančios kūno spalvos medžiagos buvo pasiūtas ir "Oskarui" už geriausią antrojo plano aktorę nominuotos Patricios Clarkson (Patrišjos Klarkson) vakarinis apdaras.

Dainininkė Alison Krauss (Elison Kraus) prie savo odos spalvos suknelės avėjo 2 mln. dolerių (5,4 mln. litų) kainuojančiais Stuarto Weitzmano (Stiuarto Veicmano) aukštakulniais bateliais, papuoštais 500 deimantų.

Į šių metų "Oskarų" teikimo ceremoniją, dažnai tampančią juodų kaklaraiščių ir juodų suknelių renginiu, sugrįžo pasteliniai atspalviai ir net ryškios vaivorykštės spalvos.

Jos sudarė ryškų kontrastą pastariesiems dvejiems metams, kai rugsėjo 11 dienos išpuoliai ir karas Irake buvo aptemdę Jungtinių Valstijų ir raudonuoju kilimu žengiančių žvaigždžių nuotaiką.

Catherine Zeta-Jones (Katerina Zeta Džouns) vilkėjo raudona suknele. Tokios pačios spalvos rūbu buvo pasipuošusi antrojo plano aktorės kategorijoje nominuota Shohreh Aghdashloo (Šohrė Agdašlu), kuri išdidžiai paaiškino, kad jai puikiai derančią suknelę pasiuvo vienas Irano dizaineris.

"Norėjau vilkėti kažką tamsesnio, bet karališko", - teigė kūdikio besilaukianti ir apdovanojimui už geriausią antrojo plano aktorę nominuota Marcia Gay Harden (Maršija Gei Harden), demonstruodama karališkos mėlynos spalvos suknelę.

Per šių metų aktorių paradą raudonuoju kilimu, kuris yra vienas labiausiai per televiziją žiūrimų renginių ir kuris žymi oficialią "Oskarų" teikimo ceremonijos pradžią, šmėkščiojo tokios nuolatinės apdovanojimų šou dalyvės kaip Nicole Kidman (Nikol Kidman), vilkėjusi blyškiai žalios spalvos ties krūtine rauktą "Chanel" suknelę, ir "Vertimo sunkumų" (Lost in Translation) žvaigždė Scarlett Johansson (Skarlet Džohason), akį rėžusi ryškiai žaliu tualetu.

Nors kai kurie apdovanojimų dalyviai, vilkintys juodais rūbais, niekada nepralošia, pritrenkianti juodos spalvos aktorės Liv Tyler (Liv Tailer) "Givenchy" suknelė, atrodo, itin išsiskyrė tarp spalvingų apdarų.

Kai kurios žvaigždės, pavyzdžiui, "Oskarą" už geriausią antrojo plano aktorę laimėjusi Renee Zellweger (Renė Zelveger) pasirinko klasikinę baltą spalvą. Ji vilkėjo Carolinos Herreros (Kerolainos Hereros) sukurta suknele be petnešėlių ir buvo pasidabinusi "Cartier" papuošalais.

Nors šiame renginyje nesimatė apdarų, galėjusių priminti skandalingąjį Janet Jackson (Džanet Džekson) pasirodymą per amerikietiškojo futbolo finalo "Super Bowl" pertrauką, žvaigždžių kirpėjas ir stilistas Fredericas Fekkai (Frederikas Fekajus) teigė, jog dauguma aktorių stengėsi atrodyti kerinčiai ir seksualiai.

Kaip ir ankstesniais metais į "Oskarų" teikimo ceremoniją susirinkusios žvaigždės vilkėjo milijoną dolerių kainuojančiais rūbais, kuriuos vienai dienai už dyką paskolina garsiausi pasaulio dizaineriai. Jie varžosi dėl privilegijos paskolinti savo pasiūtas sukneles tikėdami, kad nemokama reklama tik didina jų kūrinio kainą.

Šiais metais kone nesimatė neskoningai pasipuošusių žvaigždžių, nors kai kurie kritikai tvirtino, kad baltos spalvos sluoksniuota Umos Thurman (Umos Turman) suknelė, trumpas švarkelis ir spalvotas šalis šį kartą prasilenkė su aukštais šios aktorės aprangos standartais.

Kai kurie žiūrovai taip pat nusivylė, kad Diane Keaton (Dajen Kiton) neišsiskyrė su jos atributu tapusia juoda skrybėle ir pažymėjo, kad Angelinos Jolie (Angelinos Džoli) tatuiruotės atitraukdavo dėmesį nuo jos įspūdingos baltos suknelės.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją