„Svarbiausias dėmesys buvo kreipiamas į jų darbo kokybę ir nepriekaištingą reputaciją, – Teisėjų taryboje sakė S. Cirtautienė. – Čia siurprizų nėra – pasirinkti tie teisėjai, kurie turi aukščiausią kvalifikaciją“.

Teisėjų taryba pritarė, kad VAT po Naujųjų metų dirbtų Vilniaus miesto pirmojo apylinkės teismo teisėjas Andrius Ignotas, antrojo apylinkės teismo teisėjas Artūras Pažarskis bei rajono apylinkės teismo teisėja Jadvyga Mardosevič.

Taryba taip pat pritarė, kad Civilinių bylų skyriaus teisėja dirbtų ir šiuo metu Lietuvos apeliacinio teismo pirmininko padėjėja Vilija Mikuckienė.

Tuo tarpu šalies vadovė nusprendė neskirti buvusio generalinio prokuroro, Vilniaus miesto antrojo apylinkės teismo teisėjo Algimanto Valantino, nors Pretendentų į teisėjus atrankos komisija nusprendė, kad jis yra tinkamiausias kandidatas į VAT teisėjo vietą.

„Kokybišką teismų darbą gali užtikrinti tik kvalifikuoti teisėjai. Didesnis darbo stažas ne visada reiškia aukštesnę kvalifikaciją, todėl pagrindiniai reikalavimai karjeros siekiantiems teisėjams – profesionalumas, aukšta darbo kokybė, nepriekaištinga reputacija ir pagarba žmogui“, – yra sakiusi D. Grybauskaitė.