Būtent šias tris Lietuvos dienų Gruzijoje „vinis“ palankiausiai įvertino Gorio, Kutaisio ir Kobulečio savivaldybių gyventojai.

Per dvi renginių dienas surengtos viešos profesoriaus A.Bumblausko paskaitos Gorio ir Kutaisio universitetuose bei kultūrinis vakaras pajūrio miesto Kobulečio kino teatre. Pastarajame atliktos daugybės ovacijų sulaukusios Nedos dainos bei pristatytas lietuviškas šakotis.

Prie Kobulečio kino teatro, atidaryto prieš porą savaičių, rekonstrukcijos savo lėšomis prisidėjo ir Lietuva.

„Džiugu, kad į Lietuvos ir Gruzijos dialogas neužsidaro aukštų pareigūnų kabinetuose, kad į jį vis plačiau įsitraukia mūsų visuomenė. Kadaise užsimezgę ryšiai šiandien atgimsta su nauja jėga“, - prane6ime spaudai cituojamas Lietuvos ambasadorius Gruzijoje Jonas Paslauskas.

Skaičiuojama, kad per dvi dienas su Lietuvos mokslo ir scenos žvaigždėmis galėjo tiesiogiai pabendrauti apie 400 žmonių, informacija apie renginius buvo parodyta per didžiuosius Gruzijos televizijos kanalus.

Trečiadienį prie Lietuvos pristatymo komandos turėtų prisijungti garsi Lietuvos žurnalistė Edita Mildažytė, o penktadienį – užsienio reikalų viceministras Evaldas Ignatavičius.

Per likusias renginių dienas ketinama aplankyti Calendžikos, Terdžolos, Chašurio savivaldybes, surengti viešas paskaitas Batumio bei Tbilisio Ilja Čavčavadzės universitetuose.

Projektą „Lietuvos dienos Gruzijoje“ įgyvendina Rytų Europos studijų centras, projektą remia Lietuvos Vyriausybė.