Per pedofilijos skandalą dėl gausios kritikos iš generalinio prokuroro atsistatydinusį A.Valantiną Pretendentų į teisėjus atrankos komisija buvo paskelbusi tinkamu kandidatu būti perkeltam į aukštesnį teismą. Šiuo metu jis dirba teisėju Vilniaus miesto 2-ajame apylinkės teisme.

"Kokybišką teismų darbą gali užtikrinti tik kvalifikuoti teisėjai. Didesnis darbo stažas ne visada reiškia aukštesnę kvalifikaciją, todėl pagrindiniai reikalavimai karjeros siekiantiems teisėjams - profesionalumas, aukšta darbo kokybė, nepriekaištinga reputacija ir pagarba žmogui", - pareiškė D.Grybauskaitė.

Prezidentė kandidatais į apygardos teismo teisėjus pasirinko Mykolo Romerio universiteto Teisės fakulteto Civilinio proceso katedros lektorę, Lietuvos apeliacinio teismo pirmininko padėjėją Viliją Mikuckienę, Vilniaus rajono apylinkės teismo teisėją Jadvygą Mardosevič, Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės teismo teisėją Andrių Ignotą ir Vilniaus miesto 2 -ojo apylinkės teismo teisėją Artūrą Pažarskį.

"Atsižvelgdama į pastaruoju metu didėjantį civilinių bylų skaičių, į laisvas Vilniaus apygardos teismo teisėjų vietas prezidentė nusprendė skirti tris civilinės teisės ir vieną baudžiamosios teisės specialistą. Prezidentė įvertino daugelio institucijų ir komisijų jai pateiktą medžiagą ir ypatingą dėmesį skyrė pretendentų kvalifikacijai", - teigiama prezidentės spaudos tarnybos pranešime spaudai.