Į Teisingumo teismo teisėjus pasiūlytas Pranas Kūris, dabar dirbantis Europos žmogaus teisių teismo teisėju, į Pirmosios instancijos teismo teisėjus - Europos teisės departamento direktorius Vilenas Vadapalas, į Audito rūmų narius - bendrovės "PricewaterhouseCoopers" audito skyriaus vadovė, administracijos vadovo pavaduotoja Irena Petruškevičienė.

Šioms kandidatūroms jau pritarė prezidentas ir Seimas, pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba. Po Lietuvos ir dar devynių šalių įstojimo į ES bus paskirta 10 naujų Teisingumo teismo teisėjų - po vieną nuo kiekvienos naujos ES narės. Penki teisėjai savo pareigas eis iki 2006 metų spalio 6 dienos, kiti penki - iki 2009 metų spalio 6 dienos, jų kadencijos trukmę lems burtai.

Penki Pirmosios instancijos teismo teisėjai savo pareigas eis iki šių metų rugpjūčio 31 dienos, kiti penki - iki 2007 metų rugpjūčio 31 dienos, jų kadenciją taip pat lems burtai.

Audito rūmų nariai skiriami šešerių metų kadencijai. Šių metų pradžioje Lietuva jau pasiūlė savo kandidatą į Europos Komisijos komisarus - finansų ministrę Dalią Grybauskaitę.

Iki balandžio mėnesio Lietuva taip pat turi pasiūlyti 9 atstovus į Ekonomikos ir socialinių reikalų komitetą - tris valstybės tarnautojus, tris darbdavių ir tris darbuotojų organizacijų atstovus, į Regionų komitetą - devynis savivaldybių atstovus.

Pastarieji du komitetai yra ES konsultacinės institucijos. Regionų komitetas turi užtikrinti regioninės ir vietos valdžios struktūrų interesų atstovavimą ir jų įtaką integracijos procesui, o Ekonomikos ir socialinių reikalų komiteto paskirtis - ES lygmeniu atstovauti svarbiausioms interesų grupėms (darbdaviams, profesinėms sąjungoms ir kita) bei teikti konsultacijas pagrindinėms sprendimus priimančioms ES institucijoms.

Lietuva visateise ES nare taps šių metų gegužę.