"Ji jaučiasi puikiai, - teigė veterinaras - oftalmologas Ch.Murphy. - Neveltui šie sparnuočiai laikomi vienais ištvermingiausių paukščių pasaulyje".

Išsekusi Minerva buvo rasta ankstyvą gruodį, kai kažkas paskambino laukinių gyvūnų reabilitacijos pareigūnams Sue ir Jerry Theysams (Sju ir Džeriui Teisams) ir pranešė pastebėjęs jau tris dienas ant tvoros tupinčią pelėdą.

S.Theys, kuri pagavo šį naktinį paukštį su tinklu, teigė įtarusi, kad pelėdos akis sudrumstė katarakta. Vietos veterinarui patvirtinus pareigūnės diagnozę, Theysai apakusią pelėdą nuvežė į Viskonsino - Medisono veterinarinės medicinos universitetą, kur dirba Ch.Murphy.

Ch.Murphy kaip tik turėjo nepanaudotų lęšių, kurie prieš šešerius metus buvo pagaminti kitai pelėdai. Šiuos lęšius su dar vienu daktaru sukūrė pats Ch.Murphy, o juos pagamino kompanija "Storz Opthalmics", kurią vėliau įsigijo "Bausch & Lomb".

Po operacijos Theysai į geltonas Minervos akis tris kartus per dieną lašino antibiotikus bei maitino ją pelėmis ir kartais zuikiais.

Balandį jie perkels pelėdą į didesnį aptvarą, pribarstytą šiaudų, ir, įleidę gyvų pelių, pažiūrės, ar paukštis gali savarankiškai medžioti. Jei Minerva puikiai matys, globėjai paleis ją į laisvę.