Balinrobo miestelyje 1935 metų rugsėjo 22 dieną nusileido lietuvių lakūno Felikso Vaitkaus pilotuojamas lėktuvas. Iš Niujorko skridęs F.Vaitkus kartojo Stepono Dariaus ir Stasio Girėno skrydį ir turėjo nusileisti Kaune, tačiau dėl nepalankių oro sąlygų ir variklio gedimo nusprendė leistis Airijoje. Skrydis truko apie 21 val. 30 min., nuskrista apie 5100 kilometrų.

Sąskrydžio dalyviams sveikinimus atsiuntė prezidentė Dalia Grybauskaitė ir užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis.

„Jūs svariai prisidedate, kad F.Vaitkaus palikimas taptų gyvu reiškiniu, rišančiu vertybinę giją tarp lietuvių ir airių – didžių tautų, kurių istorija, pasaulėjauta ir kova už laisvę yra gausi sąsajų ir paralelių. F.Vaitkaus vardas – tai ir emocinis impulsas, prisidedantis prie mūsų tarpvalstybinių santykių plėtros,“ – rašoma ministro sveikinimo laiške.

F.Vaitkaus skrydis buvo vienintelis sėkmingas skrydis per Atlantą 1935 metais. Lietuvis tapo šeštuoju lakūnu, vienmotoriu vienviečiu lėktuvu perskridusiu Atlanto vandenyną. Balinrobe F.Vaitkus iki šiol yra pagarbiai prisimenamas.

Lietuvių sąskrydį Balinrobe parėmė URM. Jo programoje numatytas tradicinės airiškos ir lietuviškos muzikos koncertas, airių ir lietuvių moksleivių paradas miestelio gatvėmis, lietuviška mugė bei vakaronė.

Airijos lietuvių bendruomenė oficialiai įsikūrė 1995 m.