"Ta diena bus paminėta ne tik Vilniuje, bet ir visoje Lietuvoje - praktiškai kiekviename mieste, kiekvienoje savivaldybėje. Numatome, kad šios dienos proga balandžio-gegužės mėnesiais bus surengta maždaug 300 renginių. Norime, kad renginiai nevyktų uždarose patalpose, o kad būtų surengta šventė visiems gyventojams", - sako Vyriausybės kanceliarijos Visuomenės informavimo ir Europos Sąjungos informacijos skyriaus vedėja Jurga Tapinienė.

Europos Komisijos delegacija dešimčiai Lietuvos miestų dovanos saliutus. Visuose miestuose plevėsuos Europos Sąjungos vėliavos.

"Švietimo ir mokslo ministerija ketina išleisti kelionėn autobusą "Su žiniomis - į Europą". Vilniuje, Gedimino prospekte, bus surengtas ES valstybių prisistatymas. Kiekviena šalis turės po savo palapinę, kuriose bus ne tik leidiniai ar lankstinukai. Tikimės, kad bus supažindinama ir su tos šalies virtuve", - rengiamos šventės akcentus trumpai pristato J. Tapinienė.

Vakare Katedros aikštėje numatomas didelis koncertas. Planuojama, kad koncerto metu bus galima pamatyti, kaip šią dieną švenčia kiti Europos miestai.

"Tai turėtų būti interaktyvus koncertas. Jam ruošiama speciali programa", - apie staigmenas pasitaria viena renginių organizavimo komisijos narių.

Vyks parodos ir konferencijos. Viena iš parodų - XVIII amžiaus mados pasaulis, kurioje bus pristatyti Europos meno centruose sukurti šio amžiaus unikalūs kostiumai. Ketinama surengti sakralinio meno kūrinių ekspoziciją Kauno arkivyskupijoje ir įgyvendinti tarptautinį fotografijos projektą, kuriame įsimintinos Europai dienos įvykius skubės užfiksuoti fotografijos meistrai.

Kiek ši šventė kainuos, bus žinoma vasario 9 dieną. "Šventė turėtų vykti visoje Lietuvoje ir skirta visiems žmonėms", - šventės organizatorių užduotį pabrėžė J. Tapinienė.