Kovo 29 dieną atlikus patikrinimą P. Rubinšteino PĮ parduotuvėje Kaune nustatytas nelegalių kompaktinių diskų su nelegalia “Adobe”, “AutoDesk”, “Microsoft”, “Symantec” programine įranga platinimo faktas. Rastos nelegalios programinės įrangos vertė siekia apie 132 000 litų.

Šiuo metu tai devintoji tokio pobūdžio baudžiamoji byla Lietuvoje. Visais atvejais rastos nelegalios programinės įrangos vertė svyruoja nuo 12 000 iki 5 milijonų litų.

Pagal galiojantį LR Baudžiamąjį kodeksą už šiuos nusikaltimus numatomas laisvės atėmimas iki 2 metų arba bauda. Baudžiamoji atsakomybė už turtinius ir neturtinius autorių teisių pažeidimus įsigaliojo praėjusių metų gegužės mėnesį, kai buvo priimti LR Baudžiamojo kodekso pakeitimai ir papildymai dėl autoriaus teisių pažeidimo.

Kauno mieste platinamos ir naudojamos programinės įrangos patikrinimai tampa vis dažnesni. Šių metų gegužės mėn. 3 d. Kauno miesto ekonominė policija taip pat patikrino Kauno įmonę “Geksina”. Patikrinimo metu nustatyta, kad įmonė prekiavo diskeliais su nelegalia programine įranga. Tolesniems tyrimams buvo konfiskuoti 547 diskeliai su nelegalia programine įranga. Už šiuos pažeidimus bus keliama administracinė byla.

Anksčiau šiais metais patikrintiems galutiniams vartotojams, vienas iš kurių UAB “Tik mes” iš Kauno, jau paskirtos administracinės nuobaudos.