Nepaprastai išpopuliarėjo kelionės. Labai madingas tapo afrikietiškas safaris. Ne vieno namuose atsirado tokių daiktų - dekoracijų kaip gyvūnų odos, dramblio kaulo dirbiniai, vėžlio kiautai. Buvo atrastas Tutanchamono kapas, todėl tapo madinga namus puošti Egipto piramidžių ir sfinksų imitacijomis.

Stilius

Geometrinės ir kampuotos figūros.

Chromas, stiklas, blizgančios medžiagos, veidrodžiai.

Stilizuoti lėktuvų, automobilių, laivų ir dangoraižių įvaizdžiai.

Gamtos motyvai – kriauklės, saulėtekiai, gėlės.

Teatriniai kontrastai – glotniai nupoliruota mediena, blizgantis lakas, atlasas ir kailis.

Baldai – pasirinkite aptakių formų baldus; geriau pirkite atskirus vienetus, o ne komplektus.

Medžiagos – rinkitės vienspalves ar geometriniais raštais margintas medžiagas bei vienos spalvos pagalvėles.

Grindys – labiausiai tinka paprastas poliruotas parketas. Galima patiesti ir abstrakčiais piešiniais arba juodais-baltais langeliais margintą linoleumą.

Kilimai – grindys būdavo apklotos didžiuliu geometriniais raštais puoštu kilimu. Jis dažnai būdavo rankų darbo.

Židinys - jis turi būti stačiakampės formos ir ryškus. Detalės dažnai dažytos rožine, žalia, smėlio spalvomis. Dauguma židinių buvo iš betono, todėl neišliko iki mūsų dienų.

Spalvos – koridoriai dažyti gelsva, geltona, sidabro, raudona ir juoda spalvomis. Svetainėse ir miegamuosiuose dominavo kreminė, smėlio, žalia.

Spintelės – barai gėrimams ir drabužių spintos pagaminti iš faneruotos medienos, paprastų formų.

Dizainas – Art Deco formų įkūnijimas - laiptinis kontūras, zigzagai, žaibo formos linijos.

Šviestuvai – tai moterų figūrėlės, laikančios lemputes; galima rasti daug reprodukcijų. Taip pat ieškokite chromo – naujos tiems laikams medžiagos – ir stiklo. Jis gali būti graviruotas, apšlifuotas, emaliuotas, bet ne dažytas.

Sienos – jos tegu būna lygios, be jokių tinkuotų dekoracijų. Galite viršų palakuoti. Vienai sienai tiktų suteikti metalinį blizgesį, tačiau keturios spindinčios sienos – jau per daug.

Įrenginiai ir detalės – “nukopijavus” iš Art Deco epochos, daugelį jų naudojame ir šiandien. Sendaikčių parduotuvėse paieškokite chromo čiaupų bei baltų ir juodų plytelių vonios kambariui.

Aksesuarai – jokiu būdu kambario neužgriozdinkite daugybe aksesuarų. Užteks vieno ryškaus paveikslo ar skulptūrėlės. Autentiškumo atmosferą sukurs elektros jungikliai iš bakelito (toks plastikas), o prabangumo suteiks tokie daiktai kaip vėžlio kiautai, emaliuotos dėžutės cigaretėms, etc.

Gėlės – Deco stilių pabrėš taškuotasis aronas, bonsai medelis arba kaktusas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją