Garantuojame – pagarsėsite kaip nuostabi vakarėlių organizatorė (ar organizatorius). Dekoravimo gudrybes galite pritaikyti tiek alkoholiniams, tiek ir nealkoholiniams gėrimams, kad nė vienas svečias nesijaustų nuskriaustas.

Papuoškite taurę!

Į taurę įmesta citrinos ar laimo skiltelė dar nereiškia, kad gėrimas puikiai atrodo. Nesakome, kad citrusinių vaisių griežinėliai „išėję iš mados“, bet galima juos ne atsainiai įmesti, o, pavyzdžiui, apskritą skiltelę palikti plūduriuoti paviršiuje ar įpjovus iki vidurio užmauti ant taurės krašto. Elegantiškumo kokteiliui suteiks apelsino žievelių „garbanos“, o pikantiškumo – prieskonių lazdelės arba keletas skirtingų rūšių citrusinių vaisių griežinėlių, perpintų tarpusavyje.

Tačiau galima puošti ir dar originaliau! Štai keletas pasiūlymų.

Saldiems gėrimams:

Ananaso skiltelės;
Mėtos lapeliai;
Saldainių lazdelės (ledinukai);
Kokoso drožlės;
Šokolado drožlės;
Cinamono lazdelės;
Plakta grietinėlė;
Įvairių vaisių gabalėliai, suverti ant dantų krapštuko;
Ledo gabalėliai su užšaldytais vaisių kąsneliais.

Nesaldiems gėrimams:

Agurko, morkos, ridikėlio gabalėliai ar “garbanėlės”;
Ant plonų saliero šiaudelių suvertos alyvuogės;
Svogūno laiškai sugarbanotais galiukais;
Prieskoninių augalų lapeliai.

“Apšarmojusi” taurė

Tikriausiai teko ragauti “Margaritos”, patiektos taurėje su sluoksneliu druskos aplink kraštelį. Bet ar kada nors pagalvojote, jog “apšarmojusi” taurė puikiai tinka ir kitokiems jūsų mėgstamiems gėrimams? Vietoj druskos galite naudoti cukrų, tirpios kavos grūdelius, smulkiai maltas kavos pupeles, kakavą, tarkuotą kokoso riešutą, cinamono, cukraus ir muskato mišinį.

Išsirinkę produktą, citrinos ar apelsino griežinėliu sudrėkinkite taurės kraštelį ir prilipdykite pasirinktą papuošimą. Jei norite krašteliui suteikti kitokią spalvą ar skonį, pirmiausią papuošimus nudažykite (pavyzdžiui, baltą cukrų apšlakstykite “Blue Curacao” ar šlakeliu vyšnių likerio; norimą skonį ir atspalvį suteiks ir kava ar mėgstamos sultys). Jei norite ryškesnių spalvų, cukrų, druską ar kokoso drožles nudažykite grenadinu ar valgomaisiais dažais. Atrodys tikrai šventiškai!

Spalvoti sluoksniai

Įvairiaspalviais sluoksniais supilti kokteiliai bus dar viena “fantastiškų gėrimų” repertuaro dalis. Norėdami išgauti didesnį efektą, naudokite kontrastingų spalvų ir svorių ingredientus. Sunkiausi yra labai saldūs, sirupiniai skysčiai kaip grenadinas ar vaisių likeriai; lengviausi – kreminiai kaip “Irish Cream”. Pirmiausia įpilkite sunkiausio gėrimo; tada šaukštelio nugarėle atsargiai suvarvinkite kitus, lengvesnius. Žinoma, toks darbelis reikalauja šiek tiek praktikos, tačiau gera žinia yra tai, kad savo klaidas visada galėsite išgerti!

Ugnelės tamsoje

Jei norite, kad gėrimas garantuotai patrauktų visų svečių dėmesį, padekite jį! Tik prieš tai imkitės visų atsargumo priemonių. Prieš uždegdami gėrimą, įsitikinkite, kad neuždegsite plaukų ar žemai kabančių dekoracijų. Pirmiausia keletą kartų perliekite taurę karštu vandeniu (jei to nepadarysite, nuo aukštos ugnies temperatūros gali įskilti). Į sušildytą taurę įpilkite norimo gėrimo, o į metalinį šaukštelį – šlakelį stipraus alkoholio. Degtuku uždekite šaukštelio turinį ir atsargiai perpilkite į taurę su gėrimu. Nedelsdami patiekite svečiams ar ragaukite patys. Atsargiai – nepamirškite užpūsti, nes galite nusvilti ūsus ar liežuvį!

Taigi, atėjo laikas pademonstruoti savo barmeno talentą! Siūlome keletą kokteilių receptų. Juos puošti bus tikrai smagu!

„Streso gniaužtuose“ – vienos taurės visiškai pakaks atgauti nuotaiką ir jėgas! Ingredientai 1 taurei:
30 ml paprastos degtinės,
30 ml persikinės degtinės,
30 ml tamsaus romo,
30 ml apelsinų sulčių,
30 ml spanguolių sulčių.
Viską suplakite mikseriu ir kūrybingai patiekite!

Martinis “Mėlynas dangus“ – degtinė ir vermutas su lašeliu „Blue Curacao“. Martinio taurėje atrodo tikrai įspūdingai!

Ingredientai 1 taurei:

30 ml degtinės,
10 ml saldaus vermuto,
10 ml „Blue curacao“,
3 žaliosios alyvuogės.
Pripildykite stiklinę ledo kubelių. Supilkite degtinę ir vermutą. Gerai supurtykite ir perpilkite į martinio taurę. Nuspalvinkite „Blue Curacao“ ir dekoruokite alyvuogėmis.

“Burbono mėgėjams” – kilęs iš Kentakio; nepaprastai skanus su citrinine arbata!

Ingredientai 8 taurėms:

1 skardinė (330 ml) šalto citrinų gėrimo (limonado),
0,5 skardinės (160 ml) šalto apelsinų sulčių koncentrato,
1 stiklinė cukraus,
1,5 stiklinės kvietinės arba kukurūzų degtinės,
2,5 stiklinės arbatos (geriausiai citrininės),
6 stiklinės vandens.

Sumaišykite ingredientus dideliame plastikiniame inde. Palikite šaldytuve nakčiai.

“Išprotėję riešutėliai” – gomurį paglostys riešutų skonio saldumas

Ingredientai 4 taurėms:

4 rutulėliai vanilinių ledų,
1 stiklinė lazdyno riešutų,
1 stiklinė pieno,
0, 5 stiklinės riešutinio likerio,
1 stiklinė plaktos grietinėlės (papuošimui).

Visus ingredientus išplakite mikseryje. Išpilstykite į taures ir papuoškite plaktos grietinėlės kauburėliais.

Skanaus vakarėlio!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)