Dramblių banda siautėti pradėjo sekmadienį. Prieš tai drambliai keliaudami pro apylinkės kaimus prigėrė ryžių alaus iš atvirų statinių.

„Drambliai, apgirtę nuo alaus, pašėlo ir pradėjo trankytis į elektros stulpą. Ant bados nukrito aukštos įtampos kabelis ir vietoje užmušė keturis dramblius“, sakė vietinis miškininkas.

Aukų skaičius galėjo būti ir didesnis, tačiau likę bandos nariai – apie 20 dramblių – pasitraukė toliau nuo nelaimės vietos jausdami gręsiantį pavojų.

Laukiniai drambliai Meghalayos ir gretimo Assamo provincijose, kur žmonės dideliais kiekiais verda ryžių alų, siautėja ne pirmą kartą. Kartais girtų dramblių pridaromi nuostoliai būna labai dideli.

„Mažėjantys miškų plotai ir brovimasis į dramblių teritorijas privertė šiuos gyvūnus nuklysti toliau nuo įprastinių gyvenamųjų vietų“, sakė Assamo miškų ministras Pradyutas Bordoloi (Pradjutas Bordolojus).

Per paskutinius dvejus metus nuo dramblių šiose provincijose žuvo apie 180 žmonių. Įpykę kaimiečiai keršydami nužudė apie 200 dramblių.

Paskutinį kartą dramblių „surašymas“ vyko 1999 metais. Tuo metu Assamo ir Meghalaya provincijose gyveno apie 7 200 dramblių – gerokai daugiau, nei pusė visų Indijos dramblių populiacijos (10 000).