Žinomi šalies diskžokėjai, hiphopo šokių virtuozai ir dešimtys graffiti piešėjų sieks vieno tikslo – paneigti stereotipą apie šį populiarų gatvės meną, rašoma pranešime spaudai.

„Daugelis galvoja, kad graffiti piešėjai yra namų sienas tepliojantys vandalai. Mes norime įrodyti, kad tai yra meno rūšis, kuri gali būti teigiamu reiškiniu, nes paprasčiausiu aerozolinių dažų balionėliu padaryti darbai gali atnešti naudą Vilniaus miestui. Todėl sugalvojome atnaujinti jaunimo pamėgtą riedlenčių parką prie Baltojo tilto ir pakviesti graffiti meistrus jį išpiešti. O visus norinčius kviečiame pasigrožėti šiuo menu“, - sakė viena iš renginio „NESCAFÉ Street Art 2010“ organizatorių, lauko reklamos bendrovės „JCDecaux Lietuva“ generalinė direktorė Žaneta Fomova.

Jaunųjų sostinės gyventojų pamėgta aktyvaus laisvalaikio leidimo vieta - riedlenčių parkas yra aplūžęs, netinkamas važinėtis riedlentėmis ir riedučiais. Iki renginio dienos organizatoriai žada suremontuoti parką.

Vakarų šalyse graffiti vadinamas pačiu moderniausiu miesto menu. Margaspalvių raidžių ir vaizdų visuma ant pastatų sienų yra laikoma neatsiejama gatvės kultūros dalimi. Graffiti judėjimas suklestėjo XX amžiaus antroje pusėje JAV. Į Europą šis gatvės menas atkeliavo 8-ojo dešimtmečio pabaigoje.

Lietuvoje graffiti piešiniai pasirodė kiek vėliau - apie 90-uosius. Pirmieji gatvės menininkų darbai nepasižymėjo įmantrumu – dažniausiai pasirodydavo įvairūs užrašai anglų kalba.

Praėjus dvidešimčiai metų Lietuvos autorių darbai patobulėjo. Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir kitų didžiųjų miestų gatvėse galima pamatyti neįprastų formų ir spalvų meno kūrinių. Kai kurie lietuvių menininkai dalyvauja tarptautinėse graffiti konkursuose ir festivaliuose.