Honkongo tyrinėtojai teigia, kad pagal šią formulę gautas indeksas gali paaiškinti 90 proc. moterų fizinį patrauklumą, nes vyrai pirmą įspūdį apie gražiosios lyties atstovių seksualumą vis tiek susidaro iš jų kūno apimčių, o ne specifinių asmenybės bruožų.

Pagal sudėtingą formulę iš pradžių apskaičiuojamas moters kūno tūris kubiniais metrais, o paskui jis padalinamas iš atstumo tarp jos smakro ir pėdų, pakelto kvadratu.

Šie mokslininkai atliko tyrimą, kurio metu daugiau negu 50-čiai žmonių rodė trimačius įvairios figūros ir ūgio moterų vaizdus. Tyrimo dalyviai balais nuo 1 iki 9 turėjo įvertinti šių moterų patrauklumą.

Tačiau tyrinėtojai atsisakė išduoti "tobulos" figūros išmatavimus. Jie teigė siekę atskleisti, kaip žmonės nustato kūnų patrauklumą, o ne kokie figūros tipai yra patraukliausi.

Pasak Didžiosios Britanijos Niukaslio universiteto eksperto Pierso Cornelisseno (Pirso Korneliseno), Honkongo mokslininkų išrasta formulė yra tik šiek tiek sudėtingesnė kūno masės indekso apskaičiavimo versija ir dažniausiai naudojama gimnastikoje, parenkant fitneso pratimus, teigė laikraštis "London Evening Standard".