Kritikuojamas ir musulmonų vaikų poreikių iškėlimas į pirmą planą, nepaisant kitų etninių grupių interesų. Harrow savivaldybė, ko gero, pirmoji Didžiojoje Britanijoje halal maistą primygtinai bruka savo rajono gyventojams motyvuodama tuo, kad jį rekomenduoja ir dietologai.

Pagal paskutinį gyventojų surašymą, šios savivaldybės teritorijoje gyvena labai skirtingų religijų atstovai – 50 proc. krikščionių, penktadalis induistų, 7 proc. musulmonų ir 6 proc. žydų.

Savivaldybės atstovai sako, kad padėtis pasikeitė ir pradinėse mokyklose dabar musulmonų vaikų padaugėjo. Halal tradicija reikalauja gyvuliui perpjauti gerklę ir palikti jį nukraujuoti. Analogiškai ruošiama mėsa ir pagal žydų tradiciją košer.

Gyvūnų teisių gynėjai labai kritikuoja tokį nehumanišką gyvulių žudymo būdą, tačiau dietologai halal ir košer maistą vertina labai teigiamai.

Patys musulmonai nelabai supranta tokio valdininkų sprendimo. Masoodas Khawaja, Halal maisto priežiūros atstovas, sakė: „Pagirtina, kad mokyklose tiekiamas halal maistas, tačiau turi būti ir alternatyvaus valgio ne musulmonams.“