Pasak “Microsoft” atstovų, ankstesnėse “Windows XP” bandomosiose versijose įdiegti MP3 dekoderiai buvo paprasčiausiai testuojami. Jie negalėjo įrašyti aukštos kokybės muzikos kūrinių. Kai kas tai įžvelgė kaip „Microsoft“ norą “prakišti” geresniu, kokybiškesniu laikomą “Microsoft” sukurtą WMA formato garsą.

Jei “Microsoft” ruoštųsi pateikti aukštos kokybės MP3 dekoderius kartu su “Windows Media Player”, ji privalės mokėti licencijavimo mokesčius, o tai labai mažai tikėtina. Iš kitos pusės, “Microsoft” galbūt ruošiasi užimti dalį rinkos nemokamai siūlydama savo technologijas ir taip žlugdydama konkurentus. Panašus buvo ir “Internet Explorer” bei “Netscape” karo scenarijus.

“Microsoft”, pateikdama į “Windows XP” integruotą “Windows Media Player”, aiškiai tikisi užimti didžiąją dalį WMA rinkos. Daugelis vartotojų naudos kartu su sistema gaunamą programinę įrangą, netgi jei bus galima nemokamai įsigyti kitų bendrovių gaminamą programinę įrangą.

Taigi, išgyvendindama kitų bendrovių kuriamas muzikos grojimo programas ir MP3 formatą apskritai, bendrovė “Microsoft” planuoja pilnai užimti skaitmeninės muzikos ir filmų platinimo rinką.