Profesorius atkreipė dėmesį į 2001 metais paskelbtą Kylio nutukimo prevencijos tyrimą (KOPS), skirtą vaikų nutukimo problemai. Tyrime teigiama, kad nėra jokio tiesioginio ryšio tarp nesveikos mitybos ir vaikų nutukimo. Pastarąjį labiausiai įtakoja menkos šeimos pajamos, nejudrus gyvenimo būdas ir polinkio į nutukimą paveldėjimas iš tėvų.

Tuo tarpu Europos Sąjungos (ES) komisaras sveikatos apsaugai Davidas Byrne'as (Deividas Bernas) toje pačioje konferencijoje teigė: "Turime veikti, jei norime iš tikrųjų sumažinti kylantį nutukimo lygį ir pagerinti su mityba susijusią Europos piliečių sveikatą".

Tačiau galbūt maisto produktų ženklinimas nėra geriausias būdas siekti šių tikslų. KOPS tyrime teigiama, kad genetinių savybių pakeisti neįmanoma. Todėl kovojant su nutukimu reikėtų labiau rūpintis ne mityba, o geresniu lavinimu ir socialine parama.

Mokslininkas sukritikavo vakariečiams būdingą siekį mažinti svorį sveikatos sąskaita. "Didesnio svorio žmonės gali būti labai sveiki, - aiškino C. Voegele. - Tai tarsi pamirštama nerimaujant dėl nutukimo".

Pasak profesoriaus, perdėtas nuogąstavimas dėl mitybos įpročių gali paskatinti anoreksiją, bulimiją ir kitus sutrikimus.

Europos Komisija siūlo neleisti daug druskos, cukraus ar riebalų turinčių maisto produktų vadinti sveikais, nors šiuose gaminiuose ir būtų kitų tariamai naudingų komponentų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją