Pagal šią tvarką nuo rugsėjo 1 dienos mokiniams nebus galima tiekti sveikatai nepalankių produktų, turinčių daug sočiųjų riebalų, cukraus ar druskos, kenksmingų cheminių ar nervų sistemą stimuliuojančių medžiagų.

Mokinių maitinimui nebus galima tiekti bulvių traškučių, kitų riebaluose virtų gaminių, saldainių, šokolado ir jo gaminių, konditerijos ir kitų gaminių su šokoladu ar kremu, gazuotų bei energinių gėrimų, sultinių koncentratų, kavamedžio pupelių kavos, rūkytos žuvies, konservuotų mėsos ir žuvies gaminių, mechaniškai atskirtos mėsos ir jos gaminių, maisto, į kurio sudėtį įeina genetiškai modifikuotų organizmų.

Ministras taip pat patvirtino maisto priedų, kurių neturi būti vaikams teikiamuose maisto produktuose, sąrašą. Jame 17 pavadinimų dažikliai, po 8 konservantus ir saldiklius, 6 aromato ir skonio stiprikliai.

Kasdien mokyklose per ilgąsias pertraukas privaloma organizuoti pietus.
Pagal suderintą valgiaraštį mokiniams turi būti sudarytos sąlygos valgyti šiltą maistą. Pietums turi būti tiekiamas karštas patiekalas, sudarytas iš daug baltymų turinčių produktų (mėsa, paukštiena, žuvis, kiaušiniai, ankštiniai, pieno produktai) ir daug angliavandenių turinčių produktų (bulvės, makaronai, kruopos ir pan.), taip pat daržovės ar vaisiai arba jų salotos, duona (rekomenduojama, ruginė) bei gėrimas (rekomenduojama sultys).

Sudarant sutartis dėl maitinimo paslaugų teikimo mokyklose, draudžiama sudaryti sutartis su teikėjais, įtrauktais į Nesąžiningų maisto tvarkymo įmonių sąrašą.

Sveikatos apsaugos ministerijos specialistai atkreipia dėmesį, kad šiuo tvarkos aprašu nedraudžiama mokyklose įrengti maitinimo automatus. Tačiau juose nebus galima prekiauti šiuo metu populiariais, tačiau įtrauktais į Netiekiamų į mokyklas maisto produktų sąrašą gaminiais: bulvių traškučiais, saldumynais, gazuotais ar energetiniais gėrimais.