Kūčių vakaras – pats ramiausias vakaras Lietuvoje per visus metus. Prisilaikydamas advento, net R. Paksas susivaldė ir atidėjo nesibaigiančias gastroles po provinciją. Bet likus dienai iki Kūčių galandami kalavijai ir lekia strėlės prezidento palaikytojų ir priešininkų stovyklose.

Fit – štai jums, Pakso nemylėtojai, trys tūkstančiai pagyvenusių komunistų ir jedinstvininkų, vedinų radikaliųjų intelektualų bei kitų aršuolių, gatvėse.

Ach šitaip?! O jūs dalyvavote nesankcionuotam mitinge, mieli Seimo nariai, įstatymų leidėjai, ir fit mes dabar jus apskųsime Seimo Etikos ir procedūrų komisijai. Ir dar fit – jums byla dėl šmeižto ir dar viena byla, irgi dėl šmeižto.

O trečiadienį ryte numatyti R. Pakso, A.Paulausko ir A. Brazausko pusryčiai. Turbūt neramūs bus, nešventiški, nors ir su kalėdaičiais. Nes įtampa, piktos mintys ir nesaugumas dabar politinėje erdvėje auga kartu su dovanų kalnais, silkėmis ir kalakutais.

Galima tik pasvajoti apie tai, kad Kalėdas ir tarpušventį politikai skirs susikaupimui, susimąstymui, per metus nuveiktų darbų savikritiškam įvertinimui ir vertybių perkainojimui, o ne naujoms puolimo strategijoms ir atsarginiams planams. O po Naujųjų visa ši užsitęsusi velniava ims ir stebuklingai greitai išsispręs. Vienaip ar kitaip. Teisingai.

Et, bala nematė tų politikų. Svarbiausia, kad Lietuvos žmonės (jei norite, rinkėjai) Kalėdas pasitiktų ne besimurkdydami prieštaravimų ir neapykantos purvyne, ne ieškodami kaltininkų, o ramiu vidumi, susitaikę su pasauliu ir savimi, pakantūs kitai nuomonei. Bent trumpam numoję ranka į politiką ir atsigręžę į savo artimuosius.

Ir visai nesvarbu, kokie žmonės – taip vadinami “runkeliai” ar taip vadinamas “elitas”. Proletariatas ar žiniasklaida, Bažnyčia ar verslininkai.

Tada visi imtų viską aiškiau matyti. O virš Lietuvos atsirastų toks švytintis gražus teigiamos energijos debesėlis, matomas iš kosmoso, bei rastųsi geresnių žmonių, o iš jų – ir doresnių politikų, ir pilietinė visuomenė.