39 metų A. Šimaitienei išteisinamasis nuosprendis buvo paskelbtas prieš dvi savaites. Generalinė prokuratūra kasacine tvarka neskundė teismo nuosprendžio, nes šių metų birželio 20-ąją suėjo senatis. Naujasis generalinis prokuroras nusprendė kreiptis į Seimą ir prašyti atnaujinti teisėjos įgaliojimus.

Juos laikinai 2006-ųjų vasario 21-ąją buvo sustabdęs dabar jau kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus, į kurį savo karjeros Generalinėje prokuratūroje pradžioje kreipėsi A. Valantinas. Kadangi tuo metu Seimas atostogavo, šalies vadovas iš karto patenkino generalinio prokuroro prašymą ir leido A. Šimaitienę patraukti baudžiamojon atsakomybėn ar kitaip suvaržyti jos laisvę.

Kada Seimas svarstys, ar atnaujinti A. Šimaitienės įgaliojimus, kol kas nėra aišku – iki liepos 3-iosios trunkančioje pavasario sesijoje šis klausimas kol kas nėra įtrauktas.

Nuo pareigų nušalinta ir baudžiamojon atsakomybėn patraukta A. Šimaitienė nuo pat pradžių savo kaltę kategoriškai neigė ir iš darbo nepasitraukė savo noru net tuomet, kai jai buvo atsisakyta išmokėti net su vaiko gimimu susijusias išmokas.

Savo garbę teismuose apgynusi teisėja šiuo metu turi teisę ne tik gauti motinystės pašalpas, bet ir visą atlyginimą, kurio ji negavo nušalinta nuo pareigų.

Vilniaus teisėja buvo teisiama kartu su 33 metų teismo posėdžių sekretore Jolanta Rutkauskiene – jos abi buvo išteisintos nepadarius nusikalstamų veikų.

Teisėjos ir sekretorės veikla specialiosios tarnybos susidomėjo po to, kai buvo esą įtartinai greitai išnagrinėta byla dėl buto privatizavimo.

Prokurorai įtarė, kad A. Šimaitienės priimtame sprendime buvo įrašyta teismo posėdyje esą realiai nedalyvavusi Vilniaus miesto savivaldybės Juridinio skyriaus darbuotoja.

Tačiau teisme paaiškėjo, kad valdininkė tokią poziciją išsakė neradusi tam tikrų dokumentų savivaldybėje bei spaudžiama tuomečio Vilniaus mero referentės, kuri savivaldybės juristei buvo „lygi merui“.

Tuo tarpu mero referentė teisme prisipažino, kad apie tai, jog juristė nedalyvavo teisme, tiesiog „išprotavo“.

Kauno apygardos teismo kolegija 2009-ųjų gegužę nusprendė A. Šimaitienei ir sekretorei J. Rutkauskienei baudžiamąją bylą nutraukti suėjus baudžiamosios atsakomybės senaties terminui. Bet vėliau šis sprendimas buvo panaikintas.

Vilniaus apygardos prokuratūra teisėją ir jos sekretorę siūlė nuteisti dvejų metų laisvės atėmimo bausme, jos vykdymą atidedant tam pačiam laikotarpiui.