T. Skučas vienoje D. Kedį palaikančioje svetainėje paskelbė kvietimą rinktis prie Venckų namų, taip pat agitavo savo draugus dalyvauti.

Skirdamas minimalią baudą teismas atsižvelgė, kad vyras nėra teistas, nebaustas už administracinės tvarkos pažeidimus.

Po teismo posėdžio T. Skučas dar negalėjo pasakyti, ar skųs sprendimą aukštesnės instancijos teismui.

DELFI primena, kad Drąsiaus Kedžio gerbėjus telkė ir aistras Garliavoje bei už jos ribų kurstė su kriminaliniu pasauliu glaudžiai susiję asmenys. Taip yra pareiškęs naujasis Valstybės saugumo departamento (VSD) direktorius Gediminas Grina.

Kaip rašė „Lietuvos rytas“, kad kovotojų su vadinamuoju pedofilų klanu mundurai turi ryškų kriminalinį pamušalą, G.Grina paskelbė Seime vykusiame Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto posėdyje.

G.Grina tikino, kad VSD nustatė minios vedlius ir organizatorius. Jie suskirstyti į kelias grupes.

Viena – politiniai marginalai ir radikalai, kurie stengiasi pasinaudoti bet kokiais socialiniais neramumais ir kurstyti protesto nuotaikas. Minios Garliavoje fone dažnai šmėžuodavo skandalingasis Kauno politikas Vytautas Šustauskas, konservatorių radikalai Gintaras Songaila, Saulius Stoma, Kazimieras Uoka.

Kita grupė – teisėsauga nusivylę ir įpykę asmenys, tarp kurių yra ne kartą teistų. Bene labiausiai iš jų išsiskiria ne kartą į teisėsaugos pareigūnų akiratį patekęs vilnietis Marius Kuprevičius.

Dėl Kauno tragedijos kilusiu triukšmu stengiasi pasinaudoti ir Kauno organizuoto nusikalstamo pasaulio atstovai, ypač naujoji jų karta. Jų tikslas – keliant sumaištį pjudyti įvairias teisėsaugos struktūras, menkinti pareigūnų galias ir autoritetą.

Be to, nukreipiant teisėsaugos dėmesį lengviau kovoti dėl įtakos, imtis šešėlinio verslo ir nusikalstamos veiklos.