Vadovauti Apeliaciniam teismui taip pat siekė šio teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus ir Teisėjų tarybos pirmininkė Laima Garnelienė bei teisėjas Vigintas Višinskas. Pretendentų į teisėjus atrankos komisija geriausiai buvo įvertinusi L. Garnelienę, antras liko E. Žironas, o trečias – V. Višinskas.

1954-aisiais gimęs E. Žironas Apeliaciniame teisme pradėjo dirbti praėjusių metų balandį. Civilines bylas nagrinėjantis teisėjas prieš tai 10 metų dirbo Vilniaus apygardos teisme.

E. Žironas yra baigęs Vilniaus universiteto Teisės fakultetą. Anksčiau jis yra dirbęs Teisės ekspertizės institute, Vilniaus miesto ketvirtajame apylinkės teisme, bendrovėse „Litbaum“ ir „Litbaum eksportas-importas“ bei ketverius metus užsiėmė advokato praktika.

Šalies vadovė taip pat nusprendė, kad Klaipėdos apygardos teismui turėtų vadovauti šio teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininkas Arvydas Daugėla. Kaišiadorių rajono apylinkės teismo vadovu D. Grybauskaitė pasirinko Kauno miesto apylinkės teismo teisėją Nerijų Meilutį.

Ar Teisėjų taryba pritars D. Grybauskaitės pasirinktoms kandidatūroms, paaiškės penktadienį.