Pirkinys

Tądien, kai Panevėžio miesto taryba nusprendė beveik litu padidinti šalto vandens kubinio metro kainą, "Aukštaitijos vandenų" bendrovės darbuotojai Vilniuje nusipirko naują automobilį "Mazda 626". Automobilis kainavo bemaž 57 tūkst. litų.

Šiais metais pagamintą mėlynos spalvos automobilį panevėžiečiai įsigijo firmoje "RSS Interprises". Apie brangų pirkinį nieko nežinojo pagrindinė bendrovės akcininkė - miesto savivaldybė. Meras Valdemaras Jakštas liko priblokštas žinios, kad nuostolingai dirbanti įmonė gali sau leisti tokią prabangą.

Savivaldybės administratorius Vytautas Steponas Buterlevičius mano, kad "Aukštaitijos vandenys" kiršina miesto bendruomenę. "Tokios priemonės paprastai derinamos miesto valdyboje. Labai gaila, kad nežinome, kas dedasi mūsų bendrovėse", - tikino administratorius.

"Aukštaitijos vandenų" bendrovės valdybai priklausantis savivaldybės atstovas, Ekonomikos ir turto valdymo skyriaus vedėjas Antanas Stoka šiuo metu atostogauja, tad LŽ nepavyko sužinoti, ar jis buvo informuotas, kad bus perkamas naujas automobilis.

Skolos

"Aukštaitijos vandenys" įvairiems kreditoriams ir tiekėjams skolingi per 4 mln. litų. Dar 5 mln. bendrovės litų pražuvo bankrutavus "Litimpex" bankui. Bendrovės generalinis direktorius Rimantas Liepa ne kartą atkakliai tikino miesto valdžią, kad būtina kelti kainas už šaltą vandenį.

Nuo gegužės 1-osios panevėžiečiai už vieną kubinį metrą šalto vandens ir nuotėkų mokės ne 2,90 Lt, o jau 3,88 Lt. Pasak generalinio direktoriaus, tokiam sprendimui pritarė Valstybinė kainų ir energetikos komisija. Vienas argumentų - sumažėjęs vandens vartojimas ir naujų vandens valymo įrenginių statyba. Šalto vandens kaina Panevėžyje nebuvo keliama trejus metus, tačiau "Aukštaitijos vandenų" bendrovei niekuomet nesisekė.

Generalinis direktorius R.Liepa buvo baramas už beviltiškai įdėtus milijonus į žlugusį "Litimpex" banką. R.Liepos pavardė buvo linksniuojama ir tada, kai jis iš Konservatorių partijos perbėgo pas socialdemokratus. Administratorius tvirtino, kad bendrovėje pasikeitė stebėtojų taryba ir valdyba. Į naują valdybą generalinis direktorius R.Liepa neišrinktas.