71 metų buvęs Lusakos arkivyskupas sekmadienį vedė 43 metų gydytoją Marią Sung (Mariją Sung), kurią jam parinko Susivienijimo Bažnyčios lyderis Sun Myung Moonas (Sun Mjung Munas). Be jų, Moonas per tą pačią masinę ceremoniją sutuokė dar 59 poras.

"Dalyvaudamas viešoje munistų sektos vedybų ceremonijoje jis nulėmė tai, kad nebėra Katalikų Bažnyčios narys bei rimtai pakenkė vyskupų ir Bažnyčios ryšiui", - sakė J.Navarro-Vallsas.

Katalikų Bažnyčia nepripažįsta savo dvasininkų santuokų. J.Navarro-Vallsas nevartojo žodžio "ekskomunikacija", bet sakė, jog E.Milingo nebegalima laikyti Katalikų Bažnyčios vyskupu.

E.Milingo, gimęs 1930 metais kaime rytų Zambijoje, dėl populiarių radijo laidų išgarsėjo visoje Afrikoje. 39 metų jis buvo paskirtas Lusakos arkivyskupu, bet po 14 metų šio posto neteko praradęs Vatikano palankumą.

Šventasis Sostas pasmerkė jo gydymą tikėjimu ir egzorcizmo praktiką, neva nesuderinamus su bažnytinėmis pareigomis. Apkaltintas psichiniu nestabilumu E.Milingo 1983 metais buvo atšauktas į Romą stoti prieš dvasininkų teismą.

Savo autobiografijoje "Sielų gydytojas" (The Healer of Souls) E.Milingo kaltino Vatikaną jo pagrobimu ir vertimu mėnesių mėnesiais gyventi vienuolyne kaip kokį kalinį.

Galiausiai jis tapo Vatikano turizmo organizacijos direktoriaus pavaduotoju ir gyveno Romoje kaip tremtyje. Tačiau netrukus jis vėl pradėjo gydyti tikėjimu - iš pradžių Romoje, o vėliau visoje Italijoje, Europoje ir pasaulyje.

E.Milingo įrašė porą muzikos albumų, kurių pirmasis vadinasi "Gubudu Gubudu" ("Girtuoklis"), o antrasis, skirtas kovai su blogiu, - jo paties vardu.