„Dainų dainelė“- vienas unikaliausių konkursų, kuris kiekvieną kartą su nauja jėga patvirtina savo kūrybinį gyvybingumą. Dėkoju visiems muzikos pedagogams, šios šventės organizatoriams, kurių dėka daugiabalsė „Dainų dainelė“ padeda išlaikyti mūsų tautos dainavimo tradicijas. Ypač džiugu, kad šiais metais konkursas buvo pažymėtas lietuvių liaudies dainos gaida, jame dominavo lietuviškas repertuaras“, ministerijoje pranešime sako švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius.

Konkurso dalyviai buvo vertinami pagal šiuos kriterijus: intonavimą, vokalinius duomenis, ansambliškumą, repertuaro pasirinkimą ir interpretaciją, artistiškumą, sceninę kultūrą.
Būsimi laureatai buvo vertinami atsižvelgiant į amžiaus grupę. Tarpusavyje varžėsi solistai. Ansambliai vertinti atsižvelgiant į jų tipą (duetai, tercetai, kvartetai, merginų, vaikinų, mišrūs).

Laureatais tapo 27 savivaldybių atstovai. Daugiausiai konkurso laimėtojų –iš Klaipėdos - 5 ir iš Šiaulių – 4.

Net 29 laureatai atstovauja bendrojo lavinimo, muzikos ir meno mokykloms. Kiti - lopšelių-darželių, kultūros, neformaliojo švietimo įstaigų ugdytiniai.

Konkurso laimėtojus parengė 39 vadovai. Po du laureatus paruošė Šakių meno mokyklos mokytoja Edita Legotienė ir Visagino Č.Sasnausko muzikos mokyklos mokytoja Vita Pimpienė.

Į sceną atvedė ne vieną žvaigždę

Konkurso laureatų apdovanojimas vyks gegužės 28 d. 11 val. Nacionalinės M.K. Čiurlionio menų mokyklos Šokio teatre (T. Kosciuškos g. 11). Jie bus apdovanoti Švietimo ir mokslo ministerijos diplomais, padėkomis ir atminimo dovanomis.

Laureatų koncerte Operos ir baleto teatre skambės įvairių žanrų: klasikos, džiazo, šiuolaikiniai kūriniai, taip pat lietuvių liaudies, lietuvių kompozitorių ir užsienio dainos. Laureatams akompanuos Nacionalinės M.K.Čiurlionio menų mokyklos simfoninis orkestras ir LRT muzikantų grupė.

Konkurso laureatai išrinkti iš 200 solistų ir ansamblių, dalyvavusių 14-koje finalinių koncertų, kuriuos nuo vasario mėnesio tiesiogiai transliavo Lietuvos televizija.

Lietuvos vaikų ir moksleivių televizijos konkursą „Dainų dainelė“ organizuoja Švietimo ir mokslo ministerija, Nacionalinė M.K Čiurlionio menų mokykla ir Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija.

Šių metų konkursui ministerija iš Gabių ir talentingų vaikų ugdymo programos skyrė per 180 tūkst. Lt. Taip pat ministerija jau ne pirmus metus Lietuvos kompozitoriams užsako konkursui dainų, kurių natas išleidžia atskirais rinkiniais.

„Dainų dainelė” – tai kas antri metai vykstantis ir turintis ilgametes tradicijas konkursas, kuriame dalyvauja vaikai ir mokiniai nuo 3 iki 19 metų. Jis į profesionalią sceną atvedė daug žymių atlikėjų: Vytautą Juozapaitį, Juditą Leitaitę, Sigutę Trimakaitę, Oną Kolobovaitę, Vaidą Genytę, Rafailą Karpį.

Šiuo nacionaliniu jaunųjų dainininkų renginiu siekiama puoselėti dainavimo tradicijas, skatinti gabių vaikų meninę saviraišką, atrinkti geriausius šalies jaunuosius solistus ir vokalinius ansamblius.

Šiais mokslo metais nuo konkurso pradžios mokyklose ir savivaldybėse vykusiuose „Dainų dainelės“ koncertuose dalyvavo daugiau nei penki tūkstančiai dainininkų. O nuo 1974 metų rengiamoje „Dainų dainelėje“ dalyvavo per 200 tūkstančių mokinių.