Graikiškais riešutais ir kepenėlėmis įdarytas kalakutas

Kalakutas,
500 g paukštienos kepenėlių,
500 g graikiškų riešutų,
4 kiaušiniai,
¼ piene mirkyto batono,
100 sviesto,
druskos ir pipirų.

1. Kalakutą ištrinkite druska ir pipirais ir padėkite nakčiai šaltoje vietoje.

2. Kepenėles pakepinkite su trupučiu sviesto, sumalkite, sumaišykite su smulkintais graikiškais riešutais, piene išmirkytu batonu, likusiu sviestu, kiaušiniais, pasūdykite ir paskaninkite prieskoniais.

3. Kalakutą prikimškite paruošto įdaro, užsiūkite ir kepkite orkaitėje dažnai palaistydami išsiskiriančiomis sultimis. Kepimo trukmė priklauso nuo kalakuto dydžio ir amžiaus. Geriausia yra pirkti jaunesnį kalakutą, tuomet jo mėsa nebus kieta ir sausa. Beje, nešaldytas kalakutas visuomet yra geriau už šaldytą.

4. Patiekite su ryžiais arba bulvių koše ir konservuotais vaisiais.

Ryžiais ir džiovintais vaisiais įdarytas kalakutas

Kalakutas,
500 g riešutų,
500 g džiovintų slyvų be kauliukų,
100 g razinų,
500 g morkų,
1 stiklinė grietinės,
3 pakeliai ryžių,
50 g sviesto,
50 g majonezo,
4 šaukštai saldžios bruknių uogienės,
druskos ir pipirų,
džiovintų arba cukruotų apelsinų žievelių,
cinamono.

1. Kalakutą ištrinkite druska ir pipirais ir padėkite nakčiai šaltoje vietoje.

2. Morkas sutarkuokite ir pakepinkite svieste. Ryžius virimo maišeliuose pavirkite 10 minučių arba išbėrę tiek pat laiko pakepinkite svieste.

3. Ryžius sumaišykite su smulkintais graikiškais riešutais, džiovintomis slyvomis, razinomis, kepintomis morkomis, suberkite smulkiai supjaustytas 2-3 cukruotas apelsino žieveles arba sutarkuokite geltonąją džiovintų žievelių dalį. Pagardinkite cinamonu bei bruknių uogiene.

4. Paruoštu įdaru prikimškite kalakutą, užsiūkite jį ir dėkite į riebalais išteptą keptuvą. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje, palaistydami išsiskiriančiomis sultimis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)