Kalakutas ant Padėkos dienos stalo - tai dalelė Amerikos. Jis patiekiamas ne tik šeimose, bet ir benamių virtuvėse bei Irake ir kitur pasaulyje tarnaujantiems JAV kariams. Kalakutas yra tradiciškai kelias valandas kepamas orkaitėje, nors pastaraisiais metais vis labiau plinta pietinėse valstijose įprastas gaminimo būdas: į aliejų įleistas kalakutas verdamas gruzdintuvėje. Šventiniam stalui, be kalakuto, taip pat patiekiami batatai, kukurūzai, bruknės ir moliūgo pyragas. Tai, kas lieka po pietų, vėliau panaudojama kalakutienos guliašui, apkepui, sumuštiniams, dedama į salotas.

Beje, kalakutas vos netapo JAV herbu. Tačiau prezidentui Benjaminui Franklinui (Bendžaminui Franklinui), kaip aiškinama mokyklose, nepavyko pasiekti savo, ir kalakutas ant herbo turėjo užleisti vietą kilmingesniam ereliui.

Pirmą kartą Padėkos diena buvo oficialiai paminėta 1621 metais Plimute. Taip imigrantai iš senojo pasaulio atsidėkojo už gerą derlių, nuo kurio priklausė, ar jie išgyvens ateinančią žiemą. 1863 metais prezidentas Abrahamas Lincolnas (Abraomas Linkolnas) paskelbė paskutinį lapkričio ketvirtadienį nacionaline švente. Daugelis bendrovių dabar nedirba ir penktadieniais. Kadangi amerikiečiai dažniausiai atostogauja tik dvi savaites per metus, tai daugelis naudojasi ilgu Padėkos savaitgaliu įvairioms išvykoms. Paskutinį lapkričio savaitgalį kur nors išvyksta iki 35 mln. amerikiečių.