Konkurso laimėtojams buvo įteiktos keturios pirmosios – Onai Aleknavičienei už darbą „Biblijos vertėjas Jonas Bretkūnas“, Romualdui Karazijai už leidinius „Žaislai, žaidimai ir įdomūs bandymai“, Vytautui Straižiui už leidinį „Astronomijos enciklopedinis žodynas“ ir Audriui Bridžiui, Zinai Sviderskienei už svetainę internete „Lietuvos dangus“; trys antrosios – Laimutei Salickaitei-Bunikienei už darbą „Drūkšių ekologinio ugdymo mokykla“, Jonui Grigui už straipsnių rinkinį „Mokslas ir visuomenė“ ir Jurgai Motiejūnaitei už leidinį “Kerpės“; bei dvi trečiosios premijos – Valei Garbačiauskaitei-Macijauskienei už leidinį „Žemaitukai: istorija, tyrimai, išsaugojimas“ ir Povilui Pipiniui už knygą „Kvarkai ir leptonai“.

Keturiems autoriams – Birutei Zapasnikienei už darbų ciklą „Avių ir ožkų auginimas ūkininko sodyboje“, Domicelei Mikalauskaitei už leidinį „Profilaktinė mityba“, Aloyzui Burbai už leidinius „Vėžiai Lietuvoje“ ir Arūnui Vyšniauskui už leidinį „Istorijos studijų modernizavimas informacijos amžiuje“ – paskirtos paskatinamosios premijos.

Konkursui buvo pristatyti 22 darbai. Pateikti darbai pasižymėjo tematikos įvairumu – nuo Biblijos vertėjo Jono Bretkūno sukakties minėjimo iki avių ir ožkų auginimo problemų. Labai įvairi buvo pateiktų darbų forma ir apimtis – straipsniai, knygelės, plakatai, paskaitos, interneto svetainės, pažintinė gamtotyrinė veikla. Darbus ir autorius komisija vertino pagal švietimo ir mokslo ministro patvirtintus konkurso nuostatus.

Pavasarį Švietimo ir mokslo ministerijos paskelbto konkurso tikslas – priartinti visuomenę prie mokslo, skatinti visuomenę prisidėti prie mokslo politikos kūrimo, populiarinti mokslą. Šia programa siekiama per mokslo populiarinimą pasiekti visuomenę, kad mokslo veikla būtų atitinkamai įvertinta ir finansuojama, o tai leistų siekti naujų mokslo laimėjimų ir panaudoti juos visuomenės gerovei.