"Vaikų šalis" yra vienintelė paroda Baltijos šalyse, pristatanti produkciją, skirtą būsimoms mamoms, kūdikiams ir vaikams. Šiemet parodoje dalyvauja 60 bendrovių iš Lietuvos, Latvijos, Izraelio, kurios savo stenduose demonstruos dar 50-ies Europos šalių gamintojų produkciją.

Dalyvių stenduose bus pristatomi drabužiai, priežiūros priemonės ir kosmetika būsimoms mamoms, kūdikių priežiūros priemonės ir mitybos produktai, naujausi žaislai ir žaidimai, baldai vaikų kambariui, drabužiai, avalynė kūdikiams ir vaikams.

Be to, šiemet parodoje "Vaikų šalis" bus pristatyta karnavalinė atributika ir kalėdinės dovanėlės-saldumynai. Ketvirtadienį vyksiančioje konferencijoje "Lietuvos ir pasaulio santykis žaislų versle" bus aptariama gausybė temų: importuojamų žaislų kilmė ir kokybė, žaislo nauda ir kenksmingumas, autorių teisės žaislų versle, ekologiškai švarūs žaislai, Lietuvoje gaminami žaislai ir jų konkurencingumas, žaidimo svarba vaiko ugdyme.

Ketvirtadienį vyks dar viena konferencija, skirta Lietuvos pedagoginei visuomenei. Šių metų konferencijos tema - "Švietimo kokybės, atitinkančios europinius standartus, užtikrinimas".

"Vaikų šalyje" vyks "Lego" dienos, kurių metu organizuojamas "Lego" konkursas mažyliams ir "Lego" krepšinio čempionatas. Parodoje taip pat rengiamas stalo ledo ritulio žaidimo "Stiga Play Off" turnyras "Vaikų šalies 2003" taurei laimėti.

Penktadienį vyks pirmasis nacionalinis Lietuvos nevyriausybinių organizacijų organizuojamas "Risk" turnyras, kuriame dalyvaus daugiau kaip 80 moksleivių bei studentų iš įvairių Lietuvos jaunimų organizacijų.

Dešimtojoje namų apyvokos reikmenų, buitinės technikos, interjero aksesuarų, stalo serviravimo, apšvietimo, namų tekstilės, Kalėdų papuošalų ir dovanų paroda-mugė "Jūsų namai" šiemet sulaukė 74-ų bendrovių iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos bei Vokietijos. Tarp parodos dalyvių - 17 tautodailininkų ir amatininkų.

Šiais metais paroda pasipildė naujomis temomis - dovanų ir Kalėdų papuošalų, interjero dekoravimo, puošmenų ir namų tekstilės.

Parodoje pirmą kartą organizuojama kalėdinė ekspozicija, ją rengia oficiali Estijos ir Norvegijos kompanijos "Shishi" atstovė Lietuvoje - bendrovė "Interjeras ir gėlės". Kalėdinėje ekspozicijoje bus panaudota naujausia 2003-2004 metų rudens-žiemos "Shishi" kolekcija, kurios moto - "Nostalgija dvelkiančios modernios Kalėdos".

Floristų darbų paroda-konkursas "Žiemos puokštė" vyks lapkričio 21-23 dienomis. Šį renginį, kuris vyks jau 23-ą kartą, "Litexpo" organizuoja kartu su Lietuvos floristų asociacija.

"Žiemos puokštėje" lankytojų lauks floristikos naujovės ir originalios floristų kompozicijos, sukurtos pagal specialias konkurso temas. Savo meistriškumą demonstruos floristai profesionalai, o kalėdines vitrinas eksponuos 12 floristų ir gėlių salonų.

Be to, pirmą kartą parodoje pasirodys tarptautinių konkursų nugalėtojai, vyks gėlių ir floristikos puošmenų mugė, kurioje bus demonstruojami dekoratyviniai augalai, floristiniai aksesuarai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją