Tikėtasi, kad už P.Picasso paveikslą "Nuoga moteris biusto ir žalių lapų fone" (Nu au Plateau de Sculpteur) gali būti sumokėta 70-90 mln. dolerių, tačiau kaina šoktelėjo gerokai aukščiau už rekordinę sumą, kuri šių metų vasarį buvo sumokėta aukcione Londone už skulptoriaus Alberto Giacometti kūrinį "Einantis žmogus I" ((L'Homme Qui Marche I). Ši skulptūra buvo parduota už 104,3 mln. JAV dolerių.

Neįvardytas aukciono laimėtojas nežymiai viršijo ankstesnę rekordinę 104 mln. dolerių sumą, sumokėtą už kitą P.Picasso paveikslą "Berniukas su pypke" (Garcon a la Pipe) viename Niujorko aukcione 2004 metais.

Antradienį aukcione parduotas juslingas vieno reikšmingiausio 20 amžiaus menininko tapinys viešai buvo eksponuojamas tik vieną kartą - 1961 metais.

Šis kūrinys buvo Los Andžele gyvenusios filantropės Frances Lasker Brody), kuri mirė pernai lapkritį, kolekcijos šedevras.

Sėkme prasidėjęs naujas aukcionų sezonas Niujorke, per kurį bus parduodami impresionistų, modernaus ir šiuolaikinio meno darbai, meno pardavėjams sukėlė vilčių, kad grįžta pasaulinės finansų krizės pakirstas kolekcininkų pasitikėjimas.