Zoologijos sodas išgyvena ne pačius geriausius laikus. Kaliningrado gyventojų atnešamas pašaras tapo vienintele apsisaugojimo nuo bado priemone, skelbia Rusijos spauda.

Kaliningrado zoologijos sodas buvo įkurtas 1896 m. tuo metu Vokietijai priklaususiame Kenigsbergo mieste. Antrojo pasaulinio karo metu miestą nusiaubus sovietinei armijai, zoologijos sode liko tik 4 gyvūnai: elnias, barsukas, asilas ir sužeistas begemotas.

Vėliau sodas augo ir klestėjo, čia buvo apgyvendinta 370 rūšių gyvūnų. Tačiau dabar zoologijos sodas merdi: vyriausybės skiriamų lėšų vos pakanka sumokėti darbuotojams atlyginimus, pigus šienas ir grūdai yra vieninteliai dalykai, kurių čia netrūksta.

Zoologijos sode gyvenantys lokiai jau išmoko, kaip iškaulyti iš lankytojų maisto: jie krečia pokštus ir rodo triukus.

"Mes esame įsiskolinę už pašarų tiekimą, todėl turime taupyti, - sakė viena iš zoologijos sodo prižiūrėtojų Valentina Vasilenko. - Darbuotojai yra priversti gyvūnams obuolius ir uogas nešti net iš namų".

Pasak darbuotojos, gluosnio pumpurai mažylių besilaukiančioms kengūroms yra tikra prabanga. Nors žiema jau ne už kalnų, tropinių gyvūnų narvų stogas dar nebaigtas.

Zoologijos sode naudojami elektriniai šildytuvai, kad temperatūra būtų nors kiek aukštesnė. Tačiau gyvūnų laukia negailestinga žiema.

"Mes skolinamės ir grąžiname skolas kaip tik galime. Daugiau nieko negalime padaryti", - sakė zoologijos sodo direktorė Liudmila Anoka.

Ji jau buvo priversta parduoti keletą gyvūnų, kad apsaugotų juos nuo bado ir iš gautų pinigų galėtų išmaitinti kitus. Dvi gibono patelės bei vienas tapyras rado prieglobstį Londono zoologijos sode. Dar keletas snieginio leopardo jauniklių taip pat bus išvežti į užsienį.