"RealArcade" leidžia prisijungti prie keleto dešimčių "online" žaidimų, yra galimybė tvarkyti ir grupuoti jau įdiegtus žaidimus bei palengvina naujų žaidimų atsisiuntimą ir pirkimą. Dabar į komplektą įeina daugiau nei šimtas žaidimų, žaidžiamų tiek internete kartu su kitais žmonėmis, tiek skirtų vienam žaidėjui. Integruota žaidimų aprašymų biblioteka ir galimybė gauti naujausią informaciją apie žaidimų pasaulio naujienas.

"RealArcade" kūrėjai neslepia, jog naujasis produktas labiau skirtas ne "žaidimų maniakams", o žmonėms, kartas nuo karto (dažniausiai darbe) mėgstantiems pažaisti įvairius žaidimus.

85 procentai JAV žaidimų mėgėjų yra tik pradedantieji, teigia "RealNetworks". Todėl bendrovė neabejoja "RealArcade" reikalingumu ir būsimu populiarumu.

Kompanija tikisi uždirbti po įvykdytos reklaminės kampanijos ir iš imamų komisinių mokesčių iš žaidimų kūrėjų, kurių produktus žaidimų mėgėjai pirks naudodamiesi nemokamomis "RealArcade" paslaugomis.

Bandomoji "Real Arcade" versija yra nemokama ir ją galima atsisiųsti iš interneto svetainės "www.realarcade.com". Programos dydis - 5 megabaitai. Įdiegimui reikalinga interneto naršyklė "Internet Explorer 5.0" arba naujesnė.